Ga naar hoofdinhoud

Kijk terug: indrukwekkende documentaire over Eric Wauters

Canvas zond vanavond de indrukwekkende Belga Sport-documentaire over het leven van Eric Wauters uit. De Belgische springruiter, die zichzelf in 1999 op 48-jarige leeftijd van het leven beroofde, won op de Olympische Spelen van Montreal (1976) de bronzen teammedaille met Gute Sitte. Tot op heden nog altijd de enige Olympische medaille die België in de springsport heeft behaald. Tot 21 november is de documentaire online te bekijken. 

Aan het woord komen onder andere de teamgenoten van Montreal, Stanny van Paesschen en François Mathy. De vierde man van Montreal, Edgar Henri Cuepper, komt niet voor in de documentaire. Ludo Philippaerts wel, die beschrijft Wauters als de man die de springsport groot heeft gemaakt in België. En dat allemaal op eigen kracht: hij was van eenvoudige komaf en werd groot met de Hannoveraan Pomme d’Api (v. Ferdinand). Het paard waarnaar hij ook het boek over zijn carrière vernoemde.

Zus, vrouw en dochters

Ook Wauters’ weduwe en zijn dochters Wendy, Caroline en Julie komen uitgebreid aan bod in de film. Dochter Wendy ging als groom op 16-jarige leeftijd mee op de laatste Olympische Spelen van Wauters, die van Atlanta. Daar maakte een val bruut een einde aan de droom van Wauters. Daarna had hij nog één keer een toppaard op stal: Obrahim (v. Darco). Die overleed aan de gevolgen van koliek. Dat was het moment dat Wauters realiseerde dat hij zijn droom niet langer kon verwezenlijken. Op 21 oktober 1999 pleegde hij zelfmoord.

Bekijk via deze link Eén Hindernis teveel (om de documentaire te bekijken moet u zich registreren op deze website en een adres in België opgeven)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Kijk terug: indrukwekkende documentaire over Eric Wauters

  • Titia

    Na aanmelding krijg ik het bericht:
    Deze video kun je enkel bekijken als u in België woont….

  • ineke

    ja dat klopt is er misschien iemand die weet hoe het dan moet

  • Rick Helmink

    Beste Ineke,

    Ik heb het zelf vanmorgen nogmaals geprobeerd en inderdaad – hoewel er bij de docu wordt vermeld dat ‘ie terug te kijken is in Europa – lukt het niet met een Nederlands adres bij de registratie. Een tip: een (willekeurig) Belgisch adres biedt misschien uitkomst.

    Groet, Rick Helmink

  • Maarten

    Zet de extensie Hola op Google Chrome en surf via een Belgische server er naartoe en normaal zou dan je probleem moeten opgelost zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.