Ga naar hoofdinhoud

Kijktip: Documentaires Annette van Trigt deze week bij Ziggo Sport

Wiepke van de Lageweg voor de camera in Gouden Genen - Foto: Hans Vink
Ziggo Sport zendt deze week vier avonden documentaires uit van Annette van Trigt. Als eerste staat The Story of Totilas op het programma, deze wordt maandagavond om 22.00 uur uitgezonden. Daarna volgen Gouden Genen, Obstakels en Vals Spel.

The Story of Totilas, de film over de opkomst en de ondergang van ’s werelds bekendste dressuurpaard van documentairemaakster Annette van Trigt, heeft op het Equus Film Festival in New York de Winnie Award gewonnen voor de beste documentaire.
Maandag om 22.00 uur op Ziggo Sport.

Gouden Genen

Gouden Genen is een documentaire van Van Trigt waarin ze op zoek naar het geheim achter het succes van de Nederlandse springpaardenfokkerij en de documentairemaakster onder andere Cees Klaver, Wiepke van de Lageweg, Peter Rinkes en Reinie Tewis volgt. Met een hoofdrol voor Kees Klaver van Big Star. Zijn fokprodukt zag het levenslicht in een wei in Schoorl om 14 jaar later
Olympisch kampioen te worden in Rio onder het zadel van de Brit Nick Skelton.
Dinsdag om 22.00 uur op Ziggo Sport.

Obstakels

Voor Obstakels volgde Van Trigt acht maanden vader en zoon Martin en Tim Lips richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Het is het interessant om te zien hoe de vader-zoon relatie tussen Martin en Tim onder grote spanning komt te staan omdat Martin zijn eigen zoon coacht”, vertelt Van Trigt, die hoopt het grote publiek een inkijkje te kunnen geven in de eventingsport. “Veel mensen weten niet wat er allemaal bij komt kijken.”
Woensdag om 22.00 uur op Ziggo Sport.

Vals Spel

In ‘Vals Spel’ gaat de televisiemaakster in op het dramatische faillissement van Eurocommerce, de vervolging en veroordeling van Ger Visser en zijn zoon en de ondergang van hun Olympische Springstal. Paardenliefhebber Ger Visser Sr. stond met zijn bedrijf Eurocommerce jarenlang garant voor wereldwijde sportieve successen. Met als absoluut hoogtepunt het topspringpaard London dat onder Gerco Schröder twee zilveren medailles behaalde op de Olympische Spelen van 2012. Kort daarna valt zijn vastgoedbedrijf met donderend geraas om: fraude.

Alles en iedereen ten onder
De Olympische springstal gaat op dramatische wijze ten onder met als dieptepunt de veiling van de Olympische springpaarden. Topstuk London wordt voor 8,6 miljoen euro verkocht en is daarmee in één klap het duurste springpaard ter wereld. In zijn manipulaties sleept Visser Senior zijn hele gezin mee. En de Nederlandse belastingbetaler? Die draait uiteindelijk op voor het bloedbad van 1,2 miljard euro dat hij aanricht bij de banken.

Veroordeling
Vals Spel toont de ondergang van een onverbeterlijke vastgoedmagnaat. Vijf jaar lang volgde Annette van Trigt de val van de kantorenkoning en de ondergang van zijn stal Eurocommerce. De stal blijkt ten onterechte overgenomen door zijn zoon Visser Jr. Vader en zoon worden veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk 3,5 jaar en 1 jaar. Vrouw en dochter worden vrijgesproken. Het OM en de veroordeelden hebben hoger beroep ingediend.
Donderdag om 22.40 uur op Ziggo Sport

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ziggo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.