Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Beckers: “Het was even een shock”

Exclusief
Westpoint, Kirsten Beckers
Anne Broere, Kirsten Beckers en Westpoint
Enkele weken geleden vertrok Kirsten Beckers na 15 jaar trouwe dienst bij Stoeterij Broere. Sindsdien heeft de amazone niet meer in het zadel gezeten. Ze weet nog niet wat de toekomst haar gaat brengen, maar denkt over het opzetten van een eigen stal. De wegen van Broere en Beckers scheiden omdat Anne Broere een nieuwe koers inzet met de stoeterij. Beckers en Anne Broere vertellen aan De Paardenkrant-Horses.nl hun verhaal.

Nadat Anne Broere vorig jaar directeur van het bedrijf geworden is en zijn ouders zijn teruggetreden, werd besloten een andere koers te varen, waarbij de topsport geen deel meer zal uitmaken van het bedrijf.

Broere: “We willen het bedrijf anders gaan inrichten. We gaan geen paarden meer opleiden tot de Grand Prix, de topsport. In plaats daarvan willen we de paarden nog steeds een goede opleiding bieden, maar ze dan al op jongere leeftijd verkopen, als ze bijvoorbeeld tussen de vijf en acht jaar zijn. De ambitie van Kirsten ligt toch bij de topsport, dus hebben we in goed overleg besloten uit elkaar te gaan.”

Maatjes geworden

Voor Kirsten Beckers kwam het einde van haar tijd bij Broere enkele weken geleden daarom niet als een verrassing, maar toch was het moeilijk voor de nu 38-jarige amazone: “We zijn er hartstikke goed uitgekomen en hebben nog steeds contact met elkaar. Vorig jaar gaf Anne al aan dat hij wilde stoppen met de topsport, maar toch was het wel even een shock. Bijvoorbeeld de allerlaatste keer voeren was echt heel gek en lastig. De meeste paarden die ik reed heb ik zelf geboren zien worden, zoals Argentino en Bristol. Van veulen af aan heb ik hun hele ontwikkeling en opleiding meegemaakt. De paarden waren echt mijn maatjes geworden”, blikt Beckers terug.

De amazone richt zich nu weer op de toekomst, al weet ze nog niet hoe die eruit zal zien. Komende week gaat ze met haar trainer Bert Rutten praten over het oprichten van een eigen stal.

Lees in Paardenkrant-Horses van deze week het volledige verhaal van Kirsten Beckers en Anne Broere. Morgenmiddag al online en donderdag in de gedrukte versie.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook