Ga naar hoofdinhoud

Klopjacht geopend op Deense vrouw die 15 miljoen euro verduisterde

De Deense politie heeft een internationale klopjacht geopend op Anna Britta Troelsgaard Nielsen, de moeder van internationaal springamazone Samina Hayat. De 64-jarige vrouw, die veertig jaar werkzaam was voor de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn, verduisterde in de afgelopen zestien jaar ongeveer 111 miljoen Deense kronen, bijna 15 miljoen euro.

Troelsgaard Nielsen begon in 2002 geld weg te sluizen naar een privérekening. Over een periode van zestien jaar maakte ze ongeveer 275 overschrijvingen, tot ze op 26 september van dit jaar ontslagen werd. Vorig jaar ontving ze uit handen van de Deense koningin Margrethe nog een medaille voor haar werk.

Onderzoek naar falen controlesysteem

Nadat de zaak in september aan het licht kwam, werden twee interne onderzoeken gestart, die moeten uitwijzen hoe de controlesystemen zo zwaar en over zo’n lange periode konden falen. De verdachte zit momenteel in het buitenland, maar de openbare aanklager voor zware financiële misdrijven hoopt dat ze snel gearresteerd en uitgeleverd wordt.

Springpaardenfokkerij

Troelsgaard Nielsen woont in een opvallende woning in een buitenwijk van Kopenhagen. Samen met haar dochter verwierf ze de nodige bekendheid in de paardenwereld. Ze bezit een fokkerij en traint springpaarden. Dochter Samina Hayat reed met meerdere paarden mee in de internationale springsport, maar verscheen sinds 2014 niet meer in de ring.

Bron: AD

Eén reactie op “Klopjacht geopend op Deense vrouw die 15 miljoen euro verduisterde

  • leonie

    Vind het echt niet normaal dat haar dochter met voor en achternaam benoemd word, haar dochter die een hele andere naam heeft.Er is niet gesuggereerd dat die er ook maar iets mee te maken heeft en toch noemen jullie haar.
    Normaal is het zo dat criminelen alleen met initialen benoemd worden en jullie plaatsen gewoon de hele naam van haar dochter.
    Zij word al slachtoffer door moeders actie en jullie zorgen er op deze manier door dat de hele paarden wereld het ook weet .Vind ik niet kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook