Ga naar hoofdinhoud

KNHS biedt duidelijkheid over reglementswijziging omtrent vliegennetjes en caps

Vanaf 1 januari 2013 geldt er een verbod op vliegennetjes tijdens internationale indoorwedstrijden. Tenminste, volgens het FEI-reglement. Het KNHS-reglement heeft hierin nog geen wijzigingen aangebracht. Ook de wijziging met betrekking tot de veiligheidshoofddeksels geldt alleen voor FEI-wedstrijden.

De KNHS hanteert de volgende regels ten aanzien van hoedengebruik bij de dressuur: het is uitsluitend vanaf de klasse Z1 paarden toegestaan een dressuur- of bolhoed te dragen. In juniorenrubrieken is een veiligheidshoofddeksel verplicht. Vanaf 1 april 2013 is een veiligheidshoofddeksel met norm EN-1384 verplicht tot en met de klasse ZZ-Licht en alle afdelings- en teamdressuur. Alleen in de rubrieken voor Young Riders en in de klassen ZZ-Zwaar, Lichte, Midden en Zware tour mag met een dressuur- of bolhoed gereden worden.

Bron: Horses / KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook