Ga naar hoofdinhoud

KNHS bëeindigt samenwerking met bondscoach endurance Emile Docquier

De KNHS meldde donderdagavond in een persbericht per direct de samenwerking met endurance bondscoach Emile Docquier te stoppen wegens een verschil van inzicht .

Sinds begin 2011 is Emile Docquier betrokken bij de KNHS als bondscoach endurance. Onder zijn leiding behaalde Marijke Visser zilver op de Wereldruiterspelen in Normandië. De KNHS gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach.

De uitkomsten van een reeds eerder door de KNHS ingesteld intern onafhankelijk onderzoek binnen de endurance sport staan los van bovenstaand besluit. De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting volgende week gepresenteerd, zo meldt de KNHS in haar persbericht.

Het ontslag van Docquier volgt nadat er foto’s van de voormalige bondscoach opdoken waarin hij in een jas van Abu Dhabi, de hoofdstad van de FEI-geschorste Verenigde Arabische Emiraten, de eveneens geschorste ruiter Anzaq Mehmood begeleidde op een endurance wedstrijd in het Belgische Schilde. Ondanks het feit dat Mehmood hors concours aan de wedstrijd deelnam, kwam dit Docquier op veel kritiek te staan.

Eerder vandaag meldde de FEI de schorsing van de Verenigde Arabische Emiraten te handhaven.

Bron: Horses/ KNHS-persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook