KNHS bëeindigt samenwerking met bondscoach endurance Emile Docquier

De KNHS meldde donderdagavond in een persbericht per direct de samenwerking met endurance bondscoach Emile Docquier te stoppen wegens een verschil van inzicht .

Sinds begin 2011 is Emile Docquier betrokken bij de KNHS als bondscoach endurance. Onder zijn leiding behaalde Marijke Visser zilver op de Wereldruiterspelen in Normandië. De KNHS gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach.

De uitkomsten van een reeds eerder door de KNHS ingesteld intern onafhankelijk onderzoek binnen de endurance sport staan los van bovenstaand besluit. De resultaten van dit onderzoek worden naar verwachting volgende week gepresenteerd, zo meldt de KNHS in haar persbericht.

Het ontslag van Docquier volgt nadat er foto’s van de voormalige bondscoach opdoken waarin hij in een jas van Abu Dhabi, de hoofdstad van de FEI-geschorste Verenigde Arabische Emiraten, de eveneens geschorste ruiter Anzaq Mehmood begeleidde op een endurance wedstrijd in het Belgische Schilde. Ondanks het feit dat Mehmood hors concours aan de wedstrijd deelnam, kwam dit Docquier op veel kritiek te staan.

Eerder vandaag meldde de FEI de schorsing van de Verenigde Arabische Emiraten te handhaven.

Bron: Horses/ KNHS-persbericht

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.