KNHS en Outdoor Brabant presenteren plannen WK ponymennen 2015 - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

KNHS en Outdoor Brabant presenteren plannen WK ponymennen 2015

Foto: Lonneke Ruesink
Woensdag presenteerden de KNHS en de organisatie van Outdoor Brabant in Breda hun plannen voor het wereldkampioenschappen ponymennen 2015 aan Boyd Exell en Mark Wentein, de twee leden van het FEI Driving Committee.

In de gepresenteerde plannen kwam onder andere naar voren, dat de organisatie het WK voor de pony’s samen wil laten vallen met het reguliere CAIO vierspanrijden voor paarden. Daarbij is het de bedoeling dat de marathon van het CAIO als laatste onderdeel verreden gaat worden, zodat de ponymenners tijdens het uitdelen van de medailles in de schijnwerpers worden gezet.

De leden van het Driving Committee reageerden positief. “Ik kom hier al jaren als deelnemer en alles is altijd piekfijn in orde”, aldus Exell. Outdoor Brabant stelde zich eerder kandidaat voor het WK ponymennen in 2013, de FEI wees deze wedstrijd toen echter toe aan het Franse Pau. Dit jaar hebben zich geen tegenkandidaten gemeld en er een reële kans dat het kampioenschap naar Breda gaat. Begin april wordt besloten wie het WK ponymennen 2015 mag organiseren.

Bron: Outdoor Brabant/ Hoefnet/ Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook