Ga naar hoofdinhoud

KNHS organiseert proefwedstrijd bitloos rijden

Bitloos rijdenOp vrijdag 10 juli organiseert de KNHS in Ermelo vanaf 19.00 uur een proefwedstrijd voor dressuurruiters die bitloos willen rijden op wedstrijden. De KNHS biedt bitloze combinaties de mogelijkheid om te starten in alle dressuurklassen van de breedtesport, dus vanaf de B tot en met de Z2.

De proeven worden binnen in het KNHS-centrum verreden en beoordeeld door reguliere juryleden. Eventueel behaalde winstpunten worden echter niet officieel geregistreerd. Aan de wedstrijd kunnen zowel voor pony- als paardencombinaties deelnemen. Deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een startkaart en alle bitloze hoofdstellen zijn toegestaan.

De KNHS wil de ervaringen van de pilotwedstrijd gebruiken om te bepalen op welke wijze het bitloos dressuurrijden ingepast wordt in de KNHS-wedstrijdreglementen per 1 april 2010.

Inschrijven voor deze wedstrijd? Stuur een e-mail naar [email protected]
Klik hier voor meer informatie.

Bron: Horses.nl

5 reacties op “KNHS organiseert proefwedstrijd bitloos rijden

 • Jelle

  Goede ontwikkeling! Waarom ook niet? Zolang ook de neus ontzien wordt is het des te meer de “kunst’ om zonder bit maar op meer op zit dezelfde houding te creëeren.

  Niks tegen een bit in rustige professionele handen, maar met bit rijden moet je “verdienen’ mijns inziens, en als ik zie wat er allemaal gerukt en geplukt wordt tot en met blaren aan de vingers toe, dan vraag ik me af of men dat zelf prettig vind rijden, wetende dat de pijn die jij in je handen hebt ook pijn in de mond van je maatje veroorzaakt. Helaas wordt daar te weinig bij stil gestaan, ik spreek uit eigen ervaring, ook ik heb me schuldig gemaakt aan blaren op de vingers. Hopelijk komt er ook op manege’s de discussie eens los of beginners wel met bit mogen rijden.

 • Super leuk, ik ga zeker proberen mee te doen!

 • Puc

  SUPER initiatief!! Ben erg benieuwd naar de statistieken; welk hoofdstel scoort in verhouding de meeste punten?

 • coriano

  Ik vindt het wel heel apart dat de KNHS dit wel heel snel op pakt. Maar dat het nog steeds veel moeite blijkt te hebben met de controle op het voorterrein !!!!!!!!!!

 • trailteam voor brooke

  op 12 juli,
  organiseerd het trailteam voor brooke een benefiet wedstrijd (0mgeving breda),
  waarvan de gehele opbrengst bestemt is voor brooke hospitals.

  hier mag je ook bitloos en boomloos inschrijven.

  kijk voor info op http://www.trailteamvoorbrooke.nl

  en schrijf je in voor brooke, je word beoordeeld door een officiele jury, dus voor iedereen toegangkelijk en erg gezellig.

  groetjes en tot inschrijfs,

  bianca,
  het trailteam voor brooke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook