Ga naar hoofdinhoud

KNHS-Roelofsen jeugd competitie voor Kersten en Touw

In de finale wedstrijd van de KNHS-Roelofsen jeugd competitie Children zegevierde na een barrage Lars Kersten met Winnie. Daarmee sloot Lars niet alleen deze wedstrijd winnend af, maar ook de competitie.  De finale van de Lichte en Zware Tour werd winnend afgesloten door Laurie Touw met Breitling en Berkzicht Rob.

Children 
Lars ging als favoriet van start in de finale van de Children rubriek, hij had na vier wedstrijden in deze competitie de leiding vast in handen. Op de tweede plaats eindigde  Kim Mestrom met Zamira Utopia en de derde plaats was voor Max de Mol en Agawa.

Lichte en Zware Tour
De Lichte Tour en Zware tour waren beiden prooi voor Lauri Touw. De Lichte tour won ze met Breitling. Ondanks een weigering in het basisparcours wist de amazone voldoende punten te verzamelen om de als eerste in de eindstand van de competitie te eindigen. Max van de Rijt eindigde met Powergirl als tweede, terwijl Paris Morsinkhof (PC de Bosrakkers, Hulshorst) met Pitch Pine door haar zege in de finale wedstrijd opklom naar de derde plaats in de eindstand.

In Zware Tour werden Laurie en Berkzicht Rob gevolgd door Amke Bekhuis met Temptation, die de dagwedstrijd wist te winnen. Bekhuis was met Temptation de enige die in beide manches foutloos wist te blijven. De derde plek in de eindstand werd opgeëist door Sanne Thijssen met Koka d’Almy. Voor Sanne had er een hogere klassering in de eindstand ingezeten, als ze niet tegen 17 strafpunten was aangelopen in de beide manches.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook