Ga naar hoofdinhoud

KNHS wil 750k kosten verlagen en verhoogt tarieven

Onze inkomsten staan onder druk, schrijft de KNHS in het jaarplan voor 2018. Mede door het vertrek van onze hoofdsponsor, het veranderende sponsorlandschap en tegenvallende baten uit de startpassen zijn we genoodzaakt een aantal zaken anders te organiseren. De KNHS wil vooral door kostenbesparing financieel weer gezonder worden. 750.000 euro moet er bezuinigd worden. De tarieven voor 2018 zijn inmiddels ook bekend, deze zijn (licht) verhoogd.

In 2018 komt de focus geheel te liggen op verlaging van de kosten en een cultuurverandering op dit vlak in de werkorganisatie. De KNHS wil niet langer budget gedreven werken, maar kosten gestuurd.

Servicegerichte organisatie

De werkorganisatie staat voor een aantal grote veranderingen, schrijft de KNHS. De hoofdpunten daarbij zijn doelgroepgerichte dienstverlening en communicatie, inzetten op nieuwe verdienmodellen, meer focus op de kerntaken en digital first.

Tarieven 2018

De tarieven voor 2018 zijn inmiddels ook bekend. Ten opzichte van 2017 zijn vrijwel alle tarieven licht gestegen. Een lidmaatschap kost in 2018 bijvoorbeeld 21,75 euro (tegenover 20,60 euro in 2017), een startpas 114,75 euro (tegenover 111,25 euro in 2017) en een paspoort 33,50 (tegenover 32,50 euro in 2017).

Bekijk hier de tarievenlijsten 2018 (en ter vergelijk: de tarievenlijst 2017)

Bekijk hier het jaarplan 2018

Bron: KNHS

7 reacties op “KNHS wil 750k kosten verlagen en verhoogt tarieven

 • Jw

  Hoog gevlogen,dik doen.En nooit naar de leden geluisterd.Steeds nieuwe veranderingen kosten tijd en overleg.Als bij ons een sponsor weg valt,betekent dit vaak einde.Treurig dat alweer de leden meer moeten betalen,wellicht kan personeel en directie ook wat loon inleveren.

 • paulienzonhoven

  even voor de herinnering: in 2012 prijs startpas € 78,50 nu € 114,75. Universele startpas 2012 € 865,– nu € 1591,–. Dat zijn best grote stappen in 6 jaar tijd.

 • Peter van de Pasch

  wij hebben hoofdzakelijk jonge paarden B-L-M-Z We vragen geen startkaarten meer aan en rijden alleen nog manege wedstrijden (onderlinge verenigings wedstrijden), met de meeste paarden. Zoals heel veel ruiters hier in de buurt. Dat in super acomodaties (Peelbergen/Heyligers etc.
  Laat de KNHS zelf z’n problemen maar oplossen als ze geld tekort komen

 • Sanne

  Alles zou juist goedkoper worden en kunnen voor de wedstrijdruiter dat is wat de KNHS een paar jar helden zelf heeft gezegd. Geen papieren coupons meer, alles gaat tegenwoordig geautomatiseerd…. waarom moeten dan juist de wedstrijdruiters meer betalen ? Ik zou graag de inkomsten en de uitgaven van de KNHS in willen zien. Waar blijft al dat geld… cursussen, opleidingen van nieuwe talenten en weet ik allemaal niet wat. Laat hun dan zelf sponsoren zoeken om dit te bekostigen ik moet immers ook mijn eigen sport betalen. Nu stoppen er zeker weten weer wedstrijdruiters die juist voor de inkomsten moeten zorgen. Eens is het genoeg alleen de KNHS leert er niets van en gaat gewoon maar door. Stop met die luxe uitgaven en geef sit terug aan de wedstrijdruiter. Wat betaald een wedstrijdruiter op jaarbasis en wat zijn de daadwerkelijke kosten die voor deze ruiter gemaakt worden ??? Het gaat dadelijk hetzelfde als met Deurne… groot…groter…nog groter…kapot ! Laat er gewoon weer een vereniging voor alleen de wedstrijdruiters naast komen zonder neven activiteiten zodat de ruiter krijgt waarvoor hij betaald. Zo blijft het voor de wedstrijdruiter tenminste te behappen nu blijft de KNHS de prijs alleen maar opdrijven.

 • Coen de Jonge

  Ik merk dat veelzijdigheid en activiteit daarin niet wordt gestimuleerd, en al helemaal niet voor de ouderen onder ons (ahum 50+ dus). Ben alleenstaand, rij bijna dagelijks, heb 2 paarden, ben lid van een rijvereniging voor de wekelijkse dressuurles met het ene en springles met het andere paard, heb een aantal jaren startbewijs/passen voor mijn beide paarden voor dressuur- en springwedstrijden, heb al jaren een geldige/actief men/koetsiersbewijs & ruiterbewijs voor mijn buitenritten (is natuurlijk niet overal verplicht maar wel zo veilig om te doen en te hebben), en ben dit jaar naar Paard&|Leven geweest voor een crossles met 1 van mijn paarden (was gratis voor houders van *bewijs als die via KNHS liep). Maar ik moet deze zaken apart afrekenen bij KNHS, terwijl gezinnen met meer dan 1 lid die ongeveer hetzelfde doen een korting bij KNHS krijgen. Zo ontvang gezinnen volledige versie van Paard&Sport, en ontvang ik alleen maar Paard&Sport recreatief (geen idee waarop de selectie is gebaseerd, volgens KNHS klopt dit, maar ik heb hierdoor blijkbaar de communicatie gemist dat er crosslessen bij KNHS waren, en ook is Sport blijkbaar niet interressant voor mij…). Ik weet dus niet of ik mijn startpassen verleng volgend jaar, omdat de vereniging ook regelmatig onderlinge wedstrijden en ‘veteranen (40+)wedstrijden’ organiseert die vaak ongeveer samenvallen met KNHS-wedstrijden en ook met officiele jury zijn. En ja, men/koetsiersbewijs & ruiterbewijs kan ik ook weer bij SRR onderbrengen door een eenmalige bijdrage. It’s complicated, maar daardoor is de KNHS mij qua kosten en steeds veranderende regels KNHS mij aan het verliezen.

 • Irene

  Ben het met Sanne eens. Leuk al die extra centen die besteed worden aan de (semi)top, maar op die manier betalen de leden de sport van een paar mensen. Deze mensen zijn meestal zelf commercieel bezig in de paarden en zouden daar dus zelf ook voor kunnen zorgen.
  Zou liever zien dat het geld breder wordt besteed in de vorm van lagere contributie voor iedereen. Er waren een tijd stemmen voor een extra bond erbij, maar de manier van Peter van de Pasch wordt ook steeds populairder. Geen overhead kosten en toch wedstrijden rijden.KNHS is zichzelf voorbij geschoten.

 • eddy crul

  In Belië zijn er twee belangrijke paardensport Federaties. Elk met zijn voor-en nadelen natuurlijk.Wij kunnen dus nog kiezen.Alhoewel. vr gr EC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook