Ga naar hoofdinhoud

Knijff en Vestjens winnen tweede wedstrijd vdB Cup

De tweede wedstrijd van de KNHS-vdB Cup zaterdag in De Mortel werd bij de junioren een overwinning voor Teun Vestjens met Vesta (v. Oklund). Bas Knijff won met Bella’s Heartbreaker (v. Heartbreaker) bij de Young Riders. Bondscoach Roelof Bril riep zijn pupillen bijeen en besprak de te volgen route naar het EK de komende zomer.

Slechts vijf combinaties bleven foutloos in de inloopproef van de tweede KNHS-vdB Competitiewedstrijd, gehouden in Ruitersportcentrum Het Zwarte Water in De Mortel. “De proef was beslist niet te moeilijk, maar wel vrij technisch gebouwd en de piste in De Mortel is vrij smal. Dat vereist dressuurmatig goed rijden. Daar knelt het nogal eens, daar is veel winst te behalen”, vertelt Roelof Bril, bondscoach van de junioren en young riders. Zoi Snels was met Al Capone (v.Oklund) de snelste foutloze en daarmee winnaar van deze inloopproef. Omdat er vrij veel nieuwe junioren waren werd de juniorenproef rijtechnisch niet te moeilijk gemaakt. Nu bleven dertien combinaties foutloos. Zes daarvan bleven in de barrage opnieuw foutloos. Teun Vestjens was met Vesta (v.Oklund) royaal het snelst.

Bij de young riders bleven alleen Bas Knijff met Bella’s Heartbreaker (v.Heartbreker) en Don Willemsen met Sid (v.Toulon) binnen de tijd en foutloos. Drie combinaties maakten geen hindernisfouten, maar overschreden de tijdslimiet. Knijff en Willemsen gingen in de barrage elk eenmaal in de fout, Knijff was de snelste en won. “Het was een nette 1.40m proef en daar moeten ze toch overheen kunnen springen als ze straks op een kampioenschap willen rijden”, vond Bril.

Bril riep in De Mortel zowel de junioren als de Young riders bij elkaar om duidelijk te maken welk traject hij volgt richting EK. “We beginnen op te bouwen in de vdB Cup. Half april is het NK in Mierlo. Daarna vorm ik de kaders en volgen ook kadertrainingen. Na de landenwedstrijden in Deauville, Lamprechtshausen, Wierden en Hagen moet duidelijk zijn wie in de EK teams rijden.” Maar Bril wil daar nu de nadruk nog niet op leggen. “Er wordt nu al gespeculeerd wie in de teams komen, maar de ruiters moeten daar helemaal niet mee bezig zijn! Ze moeten eerst zorgen dat ze rijtechnisch goed paardrijden. Daar ligt nog heel veel werk. Pas als dat voor elkaar is komt de volgende stap.”
Uitslagen:
Young Riders:
1. Bas Knijff, Bella’s Heartbreaker 0/4/30,43;
2. Don Willemsen, Sid 0/4/32,6;
3. Claudia Verburgt, Abbervail Lightning 1/62,79;
4. Zoi Snels, This Lux 1/63,15;
5. Bart Lips, Zidane 1/65,35.

Junioren:
1. Teun Vestjens, Vesta 0/0/28,29;
2. Kim Hoogenraat, Wishkarla 0/0/29,67;
3. Kim Bril, Verisja 0/0/30,51;
4. Amber Fijen, California Girl Z 0/0/30,54;
5. Micky Morssinkhof, Lucas 0/0/31,04.

Inloopproef, junioren plus young riders:
1. Zoi Snels, Al Capone 0/59,53;
2. Glenn Knoester, Taloulet-K 0/60,36;
3. Dennis van den Brink, Ultra 0/60,5;
4. Kim Bril, Verisja 0/61,54;
5. Kim Hoogenraat, Atlanta 0/62,48.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook