Ga naar hoofdinhoud

Koninklijke onderscheiding voor Benny Wezenberg

Archieffoto Benny Wezenberg

Benny Wezenberg uit IJsselmuiden gaat vanaf vandaag door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De springpaardenfokker ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bort Koelewein.

Benny Wezenberg fokte de Baloubet de Rouet-zoon Arrayan, die onlangs onder Sergio Alvarez Moya deelnam aan de Wereldbekerfinale. Vorig jaar had Wezenberg de kampioene van de CK Overijssel, de Casall-dochter Elin. De kersverse Nederlands kampioen springen Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel), komt uit de Libero H-dochter Maifa. Wezenberg heeft deze merrie in eigendom gehad en verkocht haar drachtig van Quidam de Revel aan Stal Horn.

Bestuursfunctie

Binnen het KWPN is Wezenberg actief geweest als bestuurslid (vanaf 2006) en later als voorzitter (vanaf 2011) van het bestuur van de afdeling IJsseldelta en van 2011 t/m 2015 zat hij namens de regio in de Ledenraad. Hij is met hart en ziel betrokken bij de paardenfokkerij en stelt al jaren zijn accommodatie beschikbaar voor het organiseren van de lokale merriekeuringen in de IJsseldelta alsmede voor JongKWPN.

Grondlegger

Daarnaast geldt Benny Wezenberg als grondlegger van de huidige Wezenberg Groep en is een gedreven maatschappelijk verantwoord ondernemer die van grote betekenis is voor de stad, regio en het land. De Wezenberg Groep toont zich als voorbeeld voor de transportsector door het nemen van initiatieven en actief op zoek te gaan naar duurzame en milieuvriendelijke vernieuwingen.

Bron: KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook