Koopmans grijpt KNHS-kampioenschap klasse ZZ - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Koopmans grijpt KNHS-kampioenschap klasse ZZ

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Maaike Koopmans wist gisteren op overtuigende wijze het KNHS kampioenschap in de klasse ZZ op haar naam te schrijven. Ze reed de veertienjarige Soraya (v. Karandasj) als enige van de vijf starters in de barrage foutloos naar de eindstreep. Anne-Marie Poels pakte met Balougirl (v. Baloubet du Rouet) de tweede plek. Marco Verbeek werd met Zazou (v. Dollar du Murier) derde.

“Ik ben er talloze malen vlakbij geweest, maar dit is mijn eerste titel en ik ben er verschrikkelijk blij mee”, aldus de 24-jarige Maaike Koopmans. Koopmans was lovend over de inzet van haar paard. “Ik durfde risico te nemen, want de drie ruiters voor mij hadden een fout gemaakt. Dus met een foutje was ik sowieso tweede, want Soraya is een snel paard. Daarbij moet ik haar ook in een redelijk hoog tempo rijden, want als ik zelf te langzaam ga rijden begin ik na te denken en dan komen de fouten”, vertelde Koopmans, die de parcoursen mooi maar ook selectief had gevonden. “In beide manches heeft Soraya geen paal geraakt en in de barrage hadden we één maal een beetje mazzel, maar ik ben er zeker van dat in Ermelo nog nooit een zo zwaar ZZ parcours heeft gestaan als hier vandaag stond”. Overigens stond Koopmans op de Drentse kampioenschappen na de eerste manche door een springfout negende. Dankzij een foutloze tweede manche klom zij op naar de derde plek, die recht gaf op een startbewijs op deze KNHS kampioenschappen.

Ook Anne-Marie Poels was lovend over de parcoursbouw. “In zowel het Z als in het ZZ reden na twee manches vijf combinaties in de barrage. Dan heb je als parcoursbouwer het deelnemersveld heel goed ingeschat”, aldus Poels, die vertelde even te hebben gebaald. “Ik was er zo dicht bij en dan net mis, dat is balen. Ik wist dat het moeilijk zou zijn om foutloos over de laatste te komen en maakte daar dan ook bewust een ophouding, maar helaas ging het toch net fout”.

De 29-jarige amazone, die samen met haar vader een handelsstal drijft, heeft Balougirl nu ongeveer een jaar onder het zadel. “Ik ben met dit paard in het L begonnen en vanaf toen is het best snel gegaan. Balougirl heeft een vechtlustig karakter, maar daarnaast is ze van nature erg snel en ook al doe je niets, dan nog heb je altijd een verrassend snelle tijd”, aldus de amazone, die full time met de hippische sport bezig is. “Ik vond het een heel gezellig kampioenschap met een enorm enthousiast en meelevend publiek”.

Op de derde plaats eindigde Marco Verbeek met Zazou, terwijl de vierde plek was weggelegd voor de snelste barrageruiter, Maud Roosendaal met Sale Roos, die met twee springfouten het barrageparcours verliet.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook