Ga naar hoofdinhoud

Koos de Ronde aan de leiding voor wereldbeker

Koos de Ronde in actie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Koos de Ronde was de enige rijder die vanavond het parcours van de wereldbeker warming-up foutloos aflegde in een tijd van 144.26. Een snellere tijd werd er neergezet door IJsbrand Chardon (139,70), maar die tikte in het begin van het parcours al een bal van de kegels waardoor hij nu 0.5 strafpunten achter De Ronde eindigde. Titelverdediger Boyd Exell had in hindernis één een balfout én was daarnaast ook nog een fractie langzamer dan Chardon.

Een ongebruikelijk derde uitgangspositie dus voor de Australiër achter Chardon en De Ronde, maar de punten liggen zo dicht bij elkaar dat het morgen nog eenieders wedstrijd kan worden.

De Ronde, die op zaterdagavond een vloeiend parcours aflegde, begint de finale met 0 strafpunten op het scorebord. De overige deelnemers moeten daarbij steeds de helft van het aantal strafseconden wat ze in de warming-up hebben opgelopen daarbij optellen. Chardon staat dus op een achterstand 0.25 op De Ronde. Exell heeft een gat van 0.5 op Chardon en De Ronde te dichten.

Het niveausverschil tussen de top drie en de rest van het deelnemersveld is groot. Op een vierde plaats eindigde de Zwitserse wereldbekerdebutant Jerôme Voutaz met 159.87. Op een vijfde en zesde plaats eindigde respectievelijk de Duitsers Michael Brauchle (164.33) en Georg von Stein (169.99). Hekkensluiter was de Franse wild-cardrijder Sebastien Mourier met 186.84.

Bron: Horses-De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook