Ga naar hoofdinhoud

Koos de Ronde aan de leiding voor wereldbeker

Koos de Ronde in actie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Koos de Ronde was de enige rijder die vanavond het parcours van de wereldbeker warming-up foutloos aflegde in een tijd van 144.26. Een snellere tijd werd er neergezet door IJsbrand Chardon (139,70), maar die tikte in het begin van het parcours al een bal van de kegels waardoor hij nu 0.5 strafpunten achter De Ronde eindigde. Titelverdediger Boyd Exell had in hindernis één een balfout én was daarnaast ook nog een fractie langzamer dan Chardon.

Een ongebruikelijk derde uitgangspositie dus voor de Australiër achter Chardon en De Ronde, maar de punten liggen zo dicht bij elkaar dat het morgen nog eenieders wedstrijd kan worden.

De Ronde, die op zaterdagavond een vloeiend parcours aflegde, begint de finale met 0 strafpunten op het scorebord. De overige deelnemers moeten daarbij steeds de helft van het aantal strafseconden wat ze in de warming-up hebben opgelopen daarbij optellen. Chardon staat dus op een achterstand 0.25 op De Ronde. Exell heeft een gat van 0.5 op Chardon en De Ronde te dichten.

Het niveausverschil tussen de top drie en de rest van het deelnemersveld is groot. Op een vierde plaats eindigde de Zwitserse wereldbekerdebutant Jerôme Voutaz met 159.87. Op een vijfde en zesde plaats eindigde respectievelijk de Duitsers Michael Brauchle (164.33) en Georg von Stein (169.99). Hekkensluiter was de Franse wild-cardrijder Sebastien Mourier met 186.84.

Bron: Horses-De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook