Ga naar hoofdinhoud

*Update* Kosten leidingwater

Update 5-8-15: In tegenstelling tot eerdere vermelding kunnen grootverbruikers van leidingwater geen gedeeltelijke vrijstelling aanvragen voor de Belasting op Leidingwater (BoL).

De informatie in het artikel was gebaseerd op een eerdere aankondiging die al in 2014 is herzien. De nieuwe regeling op de Belasting Op Leidingwater (BOL) is niet doorgevoerd en daarom kan er geen teruggave worden aangevraagd.

Bron: FNRS / Horses

2 reacties op “*Update* Kosten leidingwater

  • Dirk

    Hmmm, bedenkelijk.
    Korting voor ondernemers klinkt natuurlijk goed, maar het haalt de incentive weg om slim met ons luxe drinkwater om te gaan. Stallen uitspuiten met leidingwater stimuleren kan niet de bedoeling zijn lijkt me!

  • Peter Goltstein

    Voor zover ik weet is de maatregel om de Belasting op Leidingwater ook over het verbruik boven 300 m3 te gaan heffen begin 2014 inderdaad aangekondigd. Maar vlak voor de ingangsdatum van 1 juli 2014 is dit uiteindelijk niet doorgevoerd. Als medewerker van Waterleidingmaatschappij Limburg kan ik me herinneren dat we toen op het laatste moment alle voorbereidingen hebben moeten terugdraaien. Buiten al het extra werk waren we verheugd dat we dit niet bij onze klanten in rekening hoefden te gaan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.