Ga naar hoofdinhoud

KPD: Fokkers van het jaar gehuldigd 27-08-2005

In een spetterende show werden zojuist de KWPN fokkers van het jaar 2005 gehuldigd. De tuigpaardenfokker Henk Middelaar, mevrouw van Sijpveld namens de familie van Sijpveld bij de Gelderse paarden en de rijpaardenfokkers Huub en Tiny van Helvoirt zagen enkele van hun beste fokproducten voorbijtrekken. Uit de stam van Henk van Middelaar werd de kampioene bij de tweejarigen van vorig jaar, Veldroos (v.Reflex M) getoond voor de showwagen. Ook de succesvolle T-roos liet zich prima zien in het tuig. Daarnaast werden een aantal merries aan de hand getoond met hun veulens. De meest opvallende getoonde merrie uit de fokkerij van de familie van Sijpveld was Zarona. De inmiddels 24 jarige merrie is onder andere de moeder van de drie internationale springpaarden Tepic La Silla, Shurlands Gouvernor en Hilton. Huub en Tiny van Helvoirt werden gehuldigd in de rijpaard divisie. Hun meest bekende fokproducten Jazz en Sisther de Jeu konden helaas niet aanwezig zijn, maar de twee fokmerries Savannah (v.Welt Hit II) en Sirendy (v.Jazz) en de goedgekeurde hengst Tango en het dressuurpaard Tip Top, beiden eveneens afstammend van Jazz, toonden de kwaliteiten van de fokkerij van Van Helvoirt. (KWPN persbericht)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook