Ga naar hoofdinhoud

Kranten vol over Military Boekelo

Laura Hoogeveen met Quibus (v. Quasimodo Z) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Boekelo mag over de belangstelling van de landelijke en regionale dagbladpers niet klagen. Of het nu gaat over de wedstrijd, het flaneren langs de kant, het fotograferen van de paarden of over paardennamen; het komt allemaal aan bod in de kranten van vanochtend. 

In Trouw wordt gekopt met ‘In Boekelo heeft niet iedereen oog voor de sport: Paarden? We komen om te netwerken‘, ook Tubantia komt met een soortgelijk thema met het artikel ‘Het is zien en gezien worden’ en een video over dat onderwerp. De Telegraaf doet wel verslag van de sport en interviewt Tim Lips.

Henkie de hengst? Liever Heinrich

De Volkskrant gooit het over een andere boeg. De nieuwe paardensportredacteur van de krant, Lennart Bloemhof, bekijkt startlijsten en ziet daar namen als Quibus, Rebel de Beaumont, Royal Roxy, Castle View Larry, Shannondale Percy en Pride of Tredstep. Daarover spreekt hij onder andere met KWPN-voorzitter Andries van Dalen.

Waarom is het niet gewoon Piet of Henk? Zo komt Bloemhof uit bij Ria Hekkert, de naamgeefster van Henkie. “Moet ik hem dan Willem Frederik Hendrik noemen? Mijn vader zei altijd: je moet de naam wel kunnen uitspreken.”

Lees het artikel hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook