Ga naar hoofdinhoud

Van Duren wint tweede selectie ZZ-Zwaar

MGPNGP-amazone Kim Jacobi en Apres Minuit

Gisteren werd de tweede selectie voor het NK Subtop verreden. De grote ZZ-Zwaar rubriek in Erica kwam op naam van Kristel van Duren-Bodewes die haar Alluro naar 66,57% reed. De Prix St. Georges werd gewonnen door Kim Jacobi die met Horses2fly Après Minuit net enkele tienden van een procent meer behaalden dan Vai Bruntink en Chardonnay. Femke Beljon eindigde in deze rubriek als derde met Borsalinde YH, net als Après Minuit een nakomeling van Prestige VDL.


Na haar overwinning in het ZZ-Zwaar overheerste het trotste gevoel bij Kristel van Duren-Bodewes: “Alluro liep hartstikke fijn. Ik ben hier super tevreden mee. Het jurycommentaar was heel erg mooi. Een van de juryleden kwam achteraf naar me toe om te zeggen dat ze met zoveel plezier naar ons had gekeken. Dat is voor mij het grootste compliment dat je kan krijgen. Daar doe ik het voor! Echt genieten. Alluro is echt mijn eigen beestje. Ik heb een hele sterk band met hem. Ik heb altijd voor anderen gereden en daardoor nooit echt de kans gehad om een keer bovenin mee te rijden. Met Alluro kan ik alles zelf bepalen, ook over hoe lang ik er over doe en dat is echt ontzettend fijn. Ik ben heel trots op hem!”

Bevestiging voor Jacobi

In de Lichte Tour gingen de drie kopamazones van de subtopwedstrijd in Raalte twee weken geleden in Erica wederom de strijd met elkaar aan. Kim Jacobi behaalde met Horses2fly Après Minuit ditmaal net een paar punten meer dan Vai Bruntink en won daarmee de selectie. “Ik was dolblij”, vertelt Jacobi na afloop. “In Raalte reed ik voor het eerst boven de 70%, maar toen eindigde Vai boven mij. Sterke onderdelen zijn de schouderbinnenwaarts en de appuyementen in de draf en in de galop scoren we veel zevens en achten op de wissels. Die kan hij heel mooi groot en van de grond.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook