Kristen Vanderveen wint ticket voor Wereldbeker Parijs

Kristen Vanderveen won gisteren de Longines World Cup Jumping Qualifier Grand Prix in Ocala, Florida. Dit deed zij met haar Berlin-nakomeling Bull Run’s Faustino de Tili. Hiermee verzekert de combinatie zich van deelname aan de Longines FEI World Cup Final in Parijs in van 11 tot 15 april.

 

Van de 23 deelnemers in de eerste omloop wisten slechts 3 deelnemers door te dringen in de barrage.

 

Krappe wendingen

Met krappe wendingen en strakke lijnen reed Kristen verreweg de snelste foutloze barrage in een tijd van 45,93 seconden. Dit was ruim voldoende voor de eerste plaats en het prijzengeld van 25.000 dollar.

 

Goutal-Marteau en Mändli

De eveneens Amerikaanse Brianne Goutal-Marteau reed met de dertienjarige Viva Colombia (v. Couleur-Rubin) een foutloze barrage in 52,99 seconden. De derde plaats was voor routinier Beat Mändli. Hij reed Indoctro-nakomeling Galan S in 56,59 seconden door de barrage waarin hij tevens 2 springfouten moest incasseren.

 

Hendrix

Michel Hendrix reed acht strafpunten met de negenjarige Eretto (v. Vinesse) in de eerste omloop. Hierdoor kwam hij niet verder dan een veertiende plaats.

 

Winnende ronde van Kristen Vanderveen:

 

Klik hier voor de uitslagen

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.