Ga naar hoofdinhoud

Kritiek op locatie Olympische Spelen

Er is veel kritiek op de olympische locatie voor de paardensport, Greenwich Park. Er is zelfs een groep opgericht, genaamd: No to Greenwich Equestrian Olympic Events (NOGOE). Zij claimen dat de organisatie het park heeft uitgekozen zonder enige vorm van publieke consultatie.

Greenwich Park, één van de acht koninklijke parken in Londen, werd door de organisatie uitgekozen als locatie voor de hippische disciplines. Op deze locatie is het mogelijk de ruiters dichtbij te laten verblijven, waardoor ze de totale Spelen kunnen meemaken en vrijwel geen reistijd hebben. Volgens de organisatie haalt het park het karakter van het evenement omhoog, omdat Greenwich Park een schitterend park is. Daar komt nog bij dat er geen andere locaties in Engeland te vinden zijn die een dergelijk evenement kunnen verwerken.

Het afgelopen jaar ontving het comité veel klachten over deze locatie. Wereldkampioene eventing Zara Philips is fel tegen de locatie. De kleindochter van koningin Elisabeth noemt de bouw nutteloos, aangezien het na afloop van de Olympische en Paralympische Spelen weer wordt afgebroken. De groep NOGOE denkt dat onder andere de grasbodem van Greenwich Park ernstige schade zal oplopen.

De FEI vertrouwt erop dat de organisatie van de Spelen milieuoverwegingen en de locale gemeenschap bovenaan heeft staan in de agenda, en dat hierna pas de planningsdocumenten worden ingediend. Die organisatie heeft gezegd gedetailleerde enquêtes over het milieu en alle ecologische aspecten van het park in de besluitvorming mee te nemen.

Horses.nl/ Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.