Ga naar hoofdinhoud

Kronenberg wil wereldruiterspelen naar Limburg halen

De nieuwe graspiste met het paviljoen, hier nog in aanbouw - Equestrian Centre de Peelbergen
Een Limburgse delegatie reist naar de wereldruiterspelen in Tryon om de mogelijkheid te onderzoeken om het meest prestigieuze paardensport evenement naar Kronenberg te halen. De Limburger schrijft vanmorgen dat een vijftienkoppige afvaardiging uit de paardensportbranche, het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid naar de Amerikaanse stad gaat om ervaren wat er bij komt kijken om de wereldruiterspelen te organiseren.

Frank Laenen, exploitatiemanager van paardensportcentrum De Peelbergen zegt in De Limburger: “We moeten onze ogen daar goed de kost geven. De organisatie voor de volgende wereldruiterspelen, in 2022, is nog niet vergeven.”

‘Met eigen ogen zien’

Voor de editie 2022 van de WEG was de Slowaakse stad Samorin de enige kandidaat. Vlak voor de toewijzing trok de plaats zich echter terug. Of Kronenberg het in 2022 kan worden, is nog te vroeg om te beoordelen, stelt Laenen in het artikel. “We moeten met eigen ogen zien hoe de organisatie te werk gaat en wat de accommodatie behelst. Pas dan kunnen we oordelen of dit haalbaar is.”

‘Niets is onmogelijk’

In De Limburger is Laenen optimistisch over de mogelijkheden ondanks de organisatie nogal wat investering en kosten vergt: “Het zal zeker een flinke investering zijn. Maar wat er nu in Kronenberg staat hebben we in drie jaar tijd neergezet. In dat licht is niets onmogelijk. En tot de komende Wereldruiterspelen is nog vier jaar tijd. Mocht die vier jaar toch te krap blijken, dan kan altijd nog worden uitgekeken naar de editie van 2026.”

De wereldruiterspelen waren al eerder in Nederland. In 1994 had Den Haag de organisatie in handen.

Bron De Limburger

2 reacties op “Kronenberg wil wereldruiterspelen naar Limburg halen

  • jan jonas

    Ambitieus plan wat gigantisch uit de hand kan lopen, als er mensen zonder ervaring zich hiermee bezig houden. In 1994 heeft dat de gemeente Den Haag 4 miljoen gulden extra gekost, omdat mensen zonder ervaring zich hiermee bezig hielden en het wiel opnieuw gingen uitvinden. Zelf zat ik in 1993 in een commissie, de HASH (Haagsche Adviesgroep Hippische Sport) en ik waarschuwde voor dit gevaar, maar er werd niet geluisterd.
    Ik wist waarover ik sprak, want als initiatiefnemer en mede-organisator van de Haagsche Paardendagen, waar over 2 dagen 150.000 bezoekers kwamen en 27 jaar standhield, moesten de zaken wel kloppen.

  • Doreen Proos

    Geweldig plan. Ik was aanwezig op de Wereldruiterspelen in 1994 en vond het een top evenement en heb genoten. Ik wens de Limburgse delegatie veel succes en wijsheid toe in Tryon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.