Ga naar hoofdinhoud

Kruger met KWPN’er Biarritz eerste Afrikaanse deelneemster OS eventing

Foto Lonneke Ruesink

Camilla Kruger reist deze zomer naar Rio om met haar KWPN'er Biarritz deel te nemen aan de Olympische Spelen in de discipline eventing. Zij is de eerste hippische vertegenwoordigster van haar geboorteland Zimbabwe op de Spelen ooit.

De 29-jarige Camilla Kruger woont al jaren in het Engelse East Sussex en runt daar een kleine eventing stal. Met de Vancouver-zoon Biarritz wist Kruger zich te plaatsen voor de Spelen via de 3*-wedstrijden van Boekelo en Le Pouget waar ze zesde werd. In januari reed Millie Kruger een Nations Cup in Johannesburg op geleende paarden. Het equipe van Zimbabwe werd tweede en Kruger was de hoogst geplaatste ruiter uit haar land en kreeg van haar Olympische comité de ticket voor Rio.

In de voorbereiding naar de Spelen rijdt Millie Kruger nog het CIC3* in het Schotse Hopetoun met het fokproduct van de familie Dijs uit Beusichem. Biarritz heeft overigens zijn talent niet van een vreemde, moeder Ninousche (v. Epilot) was zelf Z springen en Z dressuur. Ook de paarden Eurocommerce Valesca (1.50m onder Annelies Vorsselmans en Nathalie van der Meij), het 1.50m-paard Zando (onder Lara Tryba, Frankrijk) en de bekendste is de Guidam-zoon Zuidam die onder de Ierse ruiter Greg Patrick Broderick succesvol is.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Grandprix-replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook