Ga naar hoofdinhoud

Kuintjes, Verbeek en Schelstraete doen goede zaken in Le Mans

Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Voor de Jeugdruiters opende vandaag CDI Le Mans. In de Young Riders-rubriek was er een ruimschootse zege voor Zoë Kuintjes met Primeval Brittsion. Bij de Junioren was net geen Nederlandse zege, maar een knappe tweede plaats voor Pem Verbeek. In de laatste rubriek van vandaag, de ponyrubriek, was er met een score van precies 72% de winst voor Micky Schelstraete. 

De familie Schelstraete komt gezamenlijk aan de start op CDI Le Mans. Vanmorgen werd Jonna Schelstraete al tweede in de Intermediaire I en vierde in de Intermediaire II. Jongste dochter Amber werd derde bij de Children. In de laatste rubriek was het de beurt aan oudste dochter Micky met zowel de pas zesjarige Schierensees Mithril en de ervaren Elin’s Noncisdador. Met Noncisdador won ze de rubriek met precies 72% en met Mithril reed ze 70,143% bijeen. De hoofdjury verkoos zelfs het jonge talent boven de routinier.

Twee keer Van Nek

Met 70,810% volgde Lara van Nek Schelstraete op de tweede plaats met de regerend Nederlands kampioen Baumann’s Despino. Ze werd tevens vijfde met Brouwershaven’s Nairobi met 70,381%. Julia Willemsen mengde zich tussen Van Nek en Schelstraete in op de zesde plaats met Moviestar.

Klik hier voor de uitslag van de pony’s.

Verbeek tweede

Met 69,848% ging de overwinning bij de Junioren naar Emma-Lou Becca met Komet 282 (v. K2). Met 1,5% minder volgde de Nederlandse amazone Pem Verbeek op de tweede plaats met Fernando Torres (v. Florencio). Het Franse jurylid bij M plaatste het duo op kop met bijna 70%.

Klik hier voor de uitslag van de junioren.

Oppermachtige Kuintjes

Met ruim 2% los van haar concurrenten boekte Zoë Kuintjes de zege in de Young Riders-rubriek met Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall). Ook de derde plaats in de rubriek ging naar een Nederlandse amazone. Carlijn Vaessen en Fossbury (v. Ampère) behaalden 68,775%.

De Griekse amazone Theodora Livanos met Fido Dido (v. Florencio) mengde zich tussen Kuintjes en Vaessen in. Livanos blijkt erg succesvol met Nederlandse paarden. Eerder boekte ze al successen met Winston, voorheen van Stephanie Kooijman. Sinds begin dit jaar vormt ze een combinatie met Fido Dido, voorheen onder het zadel van Petra van Esch.

Klik hier voor de uitslag van de Young Riders.

Lees ook

https://www.horses.nl/sport/karen-nijvelt-met-scherpe-proef-tweede-in-intermediaire-i/

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.