Ga naar hoofdinhoud

Dirksen over EPTM-groep: ‘Nog nooit zoveel 80 plus merries gehad’

Izelle (v. Everdale) EPTM Ermelo 2016 Foto: Jacquelien van Tartwijk
Vandaag deden de spring- en dressuurmerries, die de afgelopen weken op het KWPN-centrum werden getraind in het kader van de EPTM-test, hun examen. "Volgens mij hebben we nog nooit zoveel paarden met 80 plus gehad”, vertelt Henk Dirksen. 

In totaal slaagden vandaag 24 springmerries en zeven dressuurmerries. Zavall VDL-dochter Jaffa (uit Zandy ster PROK v.Indorado, f/g Mts. Naber en Zn, Nieuw-Weerdinge) kreeg met een totaal van 84 de meeste punten bij de springmerries. “Zij valt op door haar lichtvoetige galop en haar snelle reflexen. Ze springt extreem goed met de schoft omhoog en maakt elke keer de sprong goed af met veel lichaamsgebruik.”

Kleindochter van Herarda

De tweede plaats was voor een kleindochter van de welbekende merrie Herarda elite pref prest sport-spr PROK (v.Nimmerdor). Deze Isis Vive (v.Contendro I), kreeg 83 punten. Moeder Zinfandel stb-ext (v.Numero Uno) is een volle zus van het Grand Prix-springpaard Willemijn en halfzus van de KWPN-hengst Michael (v.Zeus). “Een merrie met een heel goede lichtvoetige galoppade die een heel constante verrichting heeft laten zien. Op de sprong schakelt ze gemakkelijk naar voren en ze heeft een goede beentechniek.”

J.A. Bannink uit Dalerveen fokte Jesaille (Spartacus uit Disaille vb v.Canturano), die 82 punten kreeg. “Deze merrie heeft heel veel galop, is heel snel en heeft met het springen veel overzicht en is voorzichtig. Ook heeft ze snelle reflexen en lijkt ze heel veel atletisch vermogen te hebben. Daarvoor kreeg ze een 9.”

Drie keer 81 punten

Drie merries slaagden met 81 punten. Jelita C (Etoulon VDL uit Annelita C elite IBOP-spr PROK v.Guidam, fokker Stoeterij ’t Centrum uit Wijdenes) van Jan van Meever uit Meerkerk, Jillz VM (Kannan uit Emily Emily VM stb-ext D-OC v.Ustinov) en de voor de tweeweekse test aangeleverde Ilandra (Douglas uit Lilandra ster v.Nimmerdor, fokker J. Reitsma uit Driezum) van Mts. J.J. en D.P. Reitsma uit Driezum.

Dressuurmerries

Bji de dessuurmerries was de Boston STH-dochter Joyful-STH (uit Zamba Dream elite pref IBOP-dr sport-dr PROK D-OC v.Samba Hit, f/g L.F. en B. Nekeman uit Hasselt)met 83,5 punten goed voor de beste score. “Wat bij haar vooral opviel was haar lichtvoetige draf waarin ze heel veel souplesse heeft. De draf leverde een 9 op. Ze beweegt echt goed met de schoft omhoog. Voor een driejarige laat ze zich ook al heel goed bewerken en ze heeft veel houding en balans van nature.”

Heerlijke Roos

De voor de tweeweekse test aangeleverde Apache-dochter Heerlijke Roos (uit Wildroos keur EPTM-dr v.Rousseau, fokker E.R.M. Sieling en C.J. Kloet uit Grolloo) van Evert Borgers uit Putten kreeg 81 punten. “Haar stap is heel zuiver en actief, daarvoor kreeg ze een 8,5. Ze is heel goed te bewerken en ze viel op met haar heel bewerkbare draf en makkelijke galoppade, die goed op het achterbeen is.”

Bron: KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.