Ga naar hoofdinhoud

KWPN-ers succesvol in Wellington

KWPN-ers behalen successen op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington. Zo pakte Welfare de overwinning in de snelheidsrubriek over hindernissen tot een hoogte van 1.45 meter, Vesuvius werd derde en Belle vierde. 

Na een paar tweede prijzen en een derde plaats in eerdere WEF-weken was het nu, in de negende week van het twaalf weken durende Winter Equestrian Festival, wel raak voor de door de firma Verbakel gefokte Welfare. Onder de Amerikaan Andrew Ramsey won de twaalfjarige ruin de snelheidsrubriek over hindernissen tot een hoogte van 1.45 meter. “Welfare is aan een ongelooflijk sterke tour bezig. We zijn er heel vaak dichtbij geweest, maar ik had toch het gevoel dat er steeds iets miste”, vertelt Ramsay, die de donkerbruine ruin nu twee jaar te rijden heeft. “Ik was echt van plan dat vandaag goed te maken. Gelukkig voelde hij weer geweldig aan en vocht hij er echt voor. Het lukte”.

Maar er deden meer KWPN-ers van zich spreken op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington. Zo werd Vesuvius (Numero Uno) derde onder Meagan Nusz en werd Belle (Numero Uno) vierde onder Paris Sellon.
Sellon won met de elite-merrie op woensdag al de openingsrubriek.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook