KWPN geeft kijkje bij EPTM-test

Izelle (v. Everdale) EPTM Ermelo 2016 Foto: Jacquelien van Tartwijk

Voor de eigen prestatie toets merrie worden de aangeleverde merries zadelmak gemaakt op het KWPN-centrum. De EPTM-test is een test voor zowel dressuur- als springpaarden. Henk Hammers legt in een video uit hoe het zadelmak maken voor de EPTM-test in zijn werk gaat.

Twee weken geleden ging er weer een nieuwe EPTM-test van start. Het is een test van zeven weken. De eerste twee weken worden de merries zadelmak gemaakt. Daarna gaan ze een test volgen van vijf weken.

Bitloos

Na het longeren met singel en hoofdstel met bit volgt het longeren met zadel. Wanneer er voor het eerst op het paard wordt gereden vindt dit bitloos plaats. Dit om een goede reactie achter te laten bij de merrie. Na twee dagen wordt het halster met twee touwen verruild voor een hoofdstel met bit.

Voorwaarts

Na drie dagen rijden aan de longeerlijn worden de merries al in de grote bak gereden. Dit samen met een aantal andere merries. Het belangrijkste is dat ze voorwaarts en langs de kant blijven lopen.

Zadelmak maken


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.