Ga naar hoofdinhoud

KWPN op kop bij springpaardenstamboeken

Het KWPN staat op de meest recente WBFSH-ranking met grote afstand op kop bij de springpaardenstamboeken. De gehele top vier bestaat uit KWPN’ers en daarmee gaat het Nederlandse stamboek met 5452 punten aan de leiding.


Big Star (1), Sterrehof’s Tamino (2), Silvana HDC (3), Chaman (4), Verdi III (7) en Simon (19) zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van het KWPN op de WBFSH-ranking. Sterrehof’s Tamino is daarmee deze maand wel van zijn toppositie verstoten door Big Star. Het Franse stamboek Selle Français staat op een tweede plaats met 4361 punten. Hun belangrijkste vertegenwoordiger is Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) die, in vergelijking met de KWPN’ers, op een bescheiden negende plek staat. Het BWP neemt de derde plek in met Gerco Schröder’s London (v. Nabab de Reve) als hoogstgenoteerde. London staat op een zesde plek op de WBFSH-ranking.

De Duitse stamboeken zakken wat af in de recentste WBFS-ranking. Het Holsteiner Verband staat vierde, terwijl Westfalen vijfde staat. Pas op een zesde en zevende plek komen Hannover en Oldenburg.

Bij de dressuurpaarden spannen de Duitse stamboeken echter wel de kroon. Het Hannoveraner Verband neemt de koppositie in met maar liefst drie paarden in de top tien. Don Auriello (4), Desperados FRH (5) en Don Johnson FRH (6) vertegenwoordigen Hannover in de top tien en daarmee tonen zij de dominantie van de Duitse D-lijn aan.

Het KWPN neemt een mooie tweede plek in met twee paarden in de top drie. Jerich Parzival neemt de koppositie in, terwijl Glock’s Undercover derde staat. Ook Watermill Scandic HBC (7) staat in de top tien.

Westfalen komt op een derde plaats in de WBFSH-ranking voor dressuurstamboeken. Met Damon Hill NRW (v. Donnerhall) als topvertegenwoordiger op een tweede plek.

Klik hier voor de volledige WBFSH-ranking voor springpaardenstamboeken.
Klik hier voor de volledige WBFSH-ranking voor dressuurpaardenstamboeken.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook