Ga naar hoofdinhoud

KWPN weer aan kop van WBFSH-ranking

Op de World Breeding Federation for Sport Horses-ranking (WBFSH-ranking) voert het KWPN de lijst voor stamboeken in de springrichting weer aan. De meest recente WBFSH-ranking beslaat de resultaten van 1 oktober 2012 tot 30 april 2013. Bij de individuele WBFSH-ranking voor springpaarden staat Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno) nog altijd op één, maar dit maal zonder te delen met London (v. Nabab de Reve). London zakte naar plaats zes. Jerich Parzival staat op kop bij de dressuurpaarden.


Het was al even geleden dat het KWPN op de nummer één positie stond van de prestigieuze WBFSH-ranking. De KWPN’ers Sterrehof’s Tamino en Silvana HDC (v. Corland) nemen het Nederlandse stamboek op sleeptouw. De al veertienjarige Silvana HDC is gestegen naar de tweede plaats van de lijst. Silvana is al bijna niet meer weg te denken uit de internationale springsport en blijft presteren. Chaman is de vierde KWPN’er die zich in de top tien heeft weten te nestelen. De zoon van Baloubet du Rouet uit een moeder van I Love You staat op plek zeven.

Het BWP, die de vorige ranking nog aanvoerde, zakte naar plaats twee. Ook dit stamboek heeft drie paarden in de top tien, namelijk Gerco Schröder’s fenomeen London (6), West Side van Meerputhoeve (v. Baloubet du Rouet) (8) en Cylana (v. Skippy II) (9). Het Selle Français staat derde met Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) op een vijfde plek en regerend Olympisch kampioen Nino des Buissonnets (v. Kannan) op dertien. Cevo Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly) staat met zijn zestien jaar op plaats veertien.

De individuele ranking voor springpaarden wordt met grote overtuiging aangevoerd door Sterrehof’s Tamino. Het toppaard van Marc Houtzager sprong van oktober 2012 tot en met april 2013 maar liefst 958 punten bijeen. Een stuk meer dan Silvana HDC, die onder Kevin Staut 843 punten verdiende. Sergio Alvarez Moya’s Carlo 273 (v. Contender) staat op plaats drie en Lennox (v. Lifestyle) op plek vier. Lennox kent onder Luciana Diniz een zeer succesvolle periode. Castle Forbes Myrtille Paulois sprong onder Roger Yves Bost naar 820 punten, goed voor een vijfde plek.

Bij de dressuur staat onze eigen Jerich Parzival (v. Jazz) op de koppositie. Het verschil met Damon Hill NRW (v. Donnerhall) is echter zeer klein. Parzival staat op 2795 punten, terwijl Damon Hill op 2769 punten staat. Derde staat Desperados FRH (v. De Niro) en vierde Don Auriello (v. Don Davidoff). Glock’s Undercover (v. Ferro) stijgt naar de vijfde plek.

Het Hannoveraner Verband voert de lijst voor stamboeken van dressuurpaarden aan. Met maar liefst drie paarden in de top tien (Desperados FRH, Don Auriello en Don Johnson FRH) staat het stamboek met stip bovenaan. Het Verband dankt zijn succes voor het overgrote deel aan de beroemde D-lijn, die ook dit keer de WBFSH-ranking domineert.

Het KWPN bekleed de tweede positie met Parzival, Undercover en Watermill Scandic HBC (v. Solos Carex) (7) in de top tien. Het stamboek Westfalen staat op plek drie, met Damon Hill NRW en Legolas 92 (v. Laomedon) in de top tien.

Klik hier voor de rankings.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook