Ga naar hoofdinhoud

La Toya 44 naar Al Sharbatly

Abdullah Al Sharbatly. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

La Toya 44 is aangeschaft door de Saoedische springruiter Abdullah Al Sharbatly. Hij kocht het paard bij de stal van Jeroen Dubbeldam, waar stalruiter Sjaak Sleiderink de twaalfjarige merrie reed. La Toya was in bezit van de Stephex Stables van Stephan Conter.


Afgelopen weekend werd Sharbatly nog tweemaal vierde met Tobalio – naar zijn mening het beste paard ter wereld – in de Global Champions Tour van Shanghai. De merrie La Toya vormt een mooie aanvulling op zijn royale paardenstapel. “La Toya wordt een speedpaard voor mij. Voorlopig zal ik haar 1,40 m en 1,45 m starten, maar hopelijk kan ik haar later ook in de dikkere proeven rijden”, aldus Sharbatly.

Onder Sjaak Sleiderink won La Toya de Grote Prijzen van Mariënheem en Geesteren in 2012 en werd hij tweede in de GP van Sibculo. In 2012 behaalde Sleiderink met de merrie ook een individuele vijfde plek op het Europese kampioenschap voor young riders.

“Ik koop mijn paarden graag in Nederland”, laat Sharbatly weten, die in het verleden al paarden als Chesterfield, Andrea, Sacramento, Callahan en Exclusive kocht in Nederland.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook