Ga naar hoofdinhoud

Lamaze wint 1,50-rubriek met Wang Chung M2S

Eric Lamaze

Eric Lamaze, die afgelopen weekend met zijn nieuwe paarden Powerplay (v. Casall) en Quelmec du Gery (v. Pamphille) voor het eerst aan de start verscheen in Calgary, won gisteren de 40.000 dollar gedoteerde ATCO Structures & Logistics Cup over 1.50 m. Met Wang Chung M2S (v. Royal Bravour) versloeg hij de jonge Reed Kessler met Ligist (v. Levantos II), Lamaze was ruim een halve seconde sneller. Derde werd Camaron Hanley met Newton du Haut Bois (v. Cumano).

De tienjarige KWPN-er Wang Chung is op dit moment Lamaze’s meest ervaren paard. De Canadese ruiter brengt hem aan de start in 1.45 m en 1.50 m rubrieken. “Het is fijn om naar concours te kunnen met de wetenschap dat je misschien niet de favoriet bent, maar dat je wel mee kunt doen om te winnen. Wang Chung is een heel klein paard, maar zijn grote galopsprongen zijn in zijn voordeel, terwijl hij tegelijkertijd nooit lang of sterk wordt.”

Ook met Powerplay en Quelmec du Gery verliep het weekend succesvol. “Als je nog nooit op concours geweest bent met de paarden, dan is het altijd lastig. Maar, ze gingen zo goed dat ik ze ook gelijk maar internationaal heb gestart. Het komende seizoen zal ik vooral bezig zijn met deze paarden te leren kennen en ervaring opdoen”, aldus Lamaze.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor een video

Bron: Horses/ Worldofshowjumping

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Lamaze wint 1,50-rubriek met Wang Chung M2S

  • Peter

    Henk Vd pol was nr 4 in de grandprix in lissabon… Is een nederlander gaat dat niet voor de buitenlanders.. Foutje Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook