Ga naar hoofdinhoud

Lancering gezondheidsserie 100 Seconden Dierenarts

100 Seconden DierenartsVandaag is de lancering van de 100 Seconden Dierenarts filmpjes op Horses.nl. In 100 seconden geeft een dierenarts uitleg over een actueel gezondheidsvraagstuk. De serie gezondheidsfilmpjes is samengesteld door erkende paardendierenartsen en de video’s zijn gratis te bekijken.

Het concept ‘100 Seconden Dierenarts’ is bedacht door Abouthorses.tv, het online hippische videocursus platform, in samenwerking met Quadia Web TV. In de videoreeks worden gezondheidsvraagstukken als griep, snotneus, koliek, wormbeleid, stress en het West Nijl virus in begrijpelijke taal uitgelegd. Alle filmpjes kennen eenzelfde opbouw. Eerst wordt de aandoening uitgelegd, gevolgd door uitleg wat de paardenhouder (zelf) kan doen en hoe het gezondheidsprobleem is te voorkomen. Tot slot wordt aangegeven wanneer het verstandig is een bezoek aan de dierenarts te brengen.

Bekijk de eerste twee video’s over preventieve gezondheid en mestonderzoek. Deze maand volgen nog zestien gezondheidsonderwerpen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.