Ga naar hoofdinhoud

Leider Belgische hengstencompetitie verkocht naar Zweden

Karmel vd Watering, de leider van de Belgische Pavo Hengstencompetitie voor zesjarigen, is verkocht. De zwarte Z-gekeurde BWP'er kwam niet meer aan de start in de derde manche in Opglabbeek en is vandaag definitief verkocht. Zaterdag vertrekt de hengst van Nick Vrins naar Zweden, waar hij maandag op de hengstenkeuring zal worden voorgesteld.

De zoon van Diamant de Semilly zal in Zweden dus ook voor de dekdienst worden ingezet. Jens Fredricson, die zelf met zijn toppaard Lunatic 25 keer deel uitmaakte van het Zweedse team, teambrons won op het EK en aan de start kwam in de wereldbekerfinale in Göteborg en de Olympische Spelen in Londen in 2012, zal de hengst gaan rijden.
Intussen is zijn topper met pensioen en werkt de broer van Peder Fredricson aan de toekomst. Bedoeling is dan ook dat hij het fokproduct van Marcel Broeckx naar GP-niveau zal brengen.

Karmel is zeker een belofte voor de toekomst. Naast zijn huidige leidende positie in de hengstencompetitie was hij vorig jaar ook al succesvol toen hij de finale haalde op het WK. Enkel een tijdfout hield hem uit de barrage.

Bron: Galop/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook