Ga naar hoofdinhoud

Leipzig: Gal voorlopig aan leiding

Edward Gal Sisther de Jeu LeipzigEdward Gal gaat voorlopig aan de leiding in het slotonderdeel van de Wereldbeker dressuur. Met Gribaldi-dochter Sisther de Jeu scoorde Gal 77,39 procent. "Ik ben heel blij met Sisther vandaag", aldus Gal. "Ze was wel wat gespannen, maar ze was wel goed te rijden en het was minder dan van de week. De uitgestrekte stap ging niet helemaal fijn."

Door de spanning slopen er wat kleine storingen in de proef, zoals bij wat overgangen en wissels. “De score vind ik prima, eigenlijk maken de punten me ook niet zoveel uit. Als ik zelf maar het gevoel heb dat ik lekker heb gereden”, vindt Gal, die nog toevoegt dat hij zich wel kan vinden in de punten die de jury heeft gegeven.

Patrik Kittel  kwam zeer blij de ring uit. De Zweed reed Watermill Scandic HBC naar een score van 76,37 procent en staat nu op een tweede plaats. Het publiek leek het niet eens te zijn met zijn tweede plek.

Hans Peter Minderhoud kwam direct na Gal de baan in, maar wist de score van Gal niet te overtreffen. Hij reed zijn Exquis Nadine naar een score van 74,32 procent en neemt daarmee een voorlopige derde plaats in.

Het eerste deel zit erop, tien combinaties hebben gereden. Er is nu een lange pauze en dan komen de laatste vijf combinaties aan start.

Klik hier voor een live tussenstand.

Bron: Horses.nl

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.