Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten wint GP La Coruña

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Leopold van Asten was vandaag de snelste van de 12 ruiters die in de tweede ronde van de Grote Prijs Casas Novas mochten starten. Met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) bleef hij foutloos in een eindtijd van 41,24 seconden.

“Toen ik voor de tweede manche binnenreed maakten Willem Greve en Leon Thijssen mij er op attent dat ik vanuit hun gezichtspunt gezien mogelijk voor een hindernis langs kon rijden op mijn weg van hindernis één naar hindernis twee. Ik ben daar gaan kijken en zag dat daar inderdaad een mogelijkheid lag om tijd te winnen. Die krappe wending lukte en vanaf dat moment lukte verder ook alles en was ik net een halve seconde sneller dan de Egyptische ruiter Karim Elzoghby met Amelia. Ik had Karim zien rijden en die reed gruwelijk hard, maar dankzij de tip van Willem en Leon kon ik nog net iets sneller zijn”, aldus Van Asten. Elzoghby eiste de tweede plaats op met de merrie Amelia in een tijd van 41,72 seconden.

Leon Thijssen met Haertthago en Willem Greve met Carambole hadden allebei een springfout in de eerste omloop en mochten niet meer starten in de tweede ronde.

Leopold van Asten was ook eerder op de dag succesvol in het 1.45m. Met VDL Groep Amelie werd hij derde. Deze rubriek werd gewonnen door de voor Duitsland rijdende David Will met Lesthago. Willem Greve reed Avion foutloos naar de tiende plek.
Opvallend was de deelname van Utascha. De delicate merrie werd door haar nieuwe ruiter Khalid Al Emadi uit Qatar foutloos naar de 15e plaats gereden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote Prijs.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook