Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten wint tweede onderdeel NK senioren

Leopold van Asten is met VDL Groep Kaïd (v. Brett Saint Clair) de winnaar van het tweede onderdeel van het NK voor senioren, de Van Den Boogaard Snelvervoerprijs. Op de tweede plaats eindigde Gerco Schröder met Pennsylvania (v. Gambrinus) en Erik van der Vleuten reed met VDL Groep Tomboy (v. Emilion) een fantastische thuiswedstrijd en mocht de derde prijs mee naar huis nemen.

In het klassement gaat Gerco Schröder nu aan de leiding. In het jachtparcours had hij een snelle tijd, maar door een balk kwam hij niet verder dan een achtste plek. Dat heeft hij met het parcours van vandaag goed gemaakt.

Schröder had onlangs bij de finale van de wereldbeker in Las Vegas al met de 12-jarige Pennsylvania willen starten. ,,Uiteindelijk vond ik dat die wedstrijd voor dit paard nog net iets te vroeg kwam. Ik twijfel echter niet aan de kwaliteiten van het dier, die zijn in ruime mate aanwezig. Misschien is dit een paard voor de Europese titelstrijd dit seizoen. We zullen dat nog wel in enkele grote wedstrijden moeten aantonen.”

Parcoursbouwer Louis Koninckx had een pittig parcours neergezet, slechts drie combinaties bleven foutloos. Omdat er op dag één maar liefst 25 combinaties binnen een afstand van één springfout van elkaar stonden, leek de plaatsing na de tweede wedstrijd op een ware aardverschuiving. Nathalie van der Mei zakte door twee springfouten van de eerste naar de 26e plaats. Albert Zoer, die na dag één nog riant op plek twee en drie stond, maakte ook fouten en zakte nu naar de zevende plaats met Sam en de éénendertigste plaats met Uruquay.

Gerco Schröder over het parcours: ,,Het was gewoon een moeilijke proef, waarin vooral in de laatste fase veel problemen zaten. Het ligt in de lijn van wat er op de grote internationale wedstrijden wordt gevraagd. Wat dat betreft was het een goede selectiewedstrijd.’

Zondagmiddag staat het derde en laatste onderdeel voor het NK springen op het programma. De combinaties rijden twee manches, de eerste direct op tijd, de tweede binnen de tijd met een eventuele barrage.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Van der Mei blijft Zoer voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook