Ga naar hoofdinhoud

Leprevost wint eerste GP kwalificatie Saint-Lô

In het Franse Saint-Lô werd vrijdag de eerste kwalificatieproef gereden voor de Grand Prix op zondag. Met de merrie Nice Stephanie (v. Cardento) stopte amazone Penelope Leprevost de klok op 35,30 seconden, wat haar de overwinning opleverde.

De gehele top drie werd bezet door de Fransen. Timothee Anciaume reed met de KWPN’er Padock Du Plessis*HN (v. Kannan) naar de tweede plaats in 36,52 seconden. Op geruime afstand met 40,15 seconden volgde Phillippe Rozier met Quel Chanu (v. Flipper d’Elle).

Wout-Jan van der Schans was de beste Nederlander, met Capetown (v. Oklund) eindigde hij op een zesde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Zaterdagmiddag om 16.30 uur begint de tweede kwalificatieproef voor de Grand Prix.

Bron: Horses / CSI-Saint-Lô

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook