Levensbedreigende orkaan nadert Carolina; niks aan de hand volgens WEG-organisatie

Volgens weersvoorspellingen zal orkaan Florence, de krachtigste storm van de afgelopen dertig jaar, alleen maar aan meer kracht gaan winnen. Geleerden waarschuwen voor levensbedreigende situaties in de komende uren als de orkaan aan land zal komen. De organisatie van de Wereldruiterspelen houdt het hoofd koel, volgens hen is er niets aan de hand.

Het in Tryon gesitueerde weerstation geeft aan dat de orkaan waarschijnlijk vrijdagavond het land bereikt. “We verwachten zondagavond en in de nacht naar maandag hevige regen en wind op Tryon International Equestrian Center. De onweersbuien van vandaag en morgen staan niet in relatie met Florence.”

Levensgevaarlijk

Maar elders in het land, onder andere in Virginia, Maryland en North- en South Carolina is een noodtoestand uitgeroepen. “Deze storm is een monster. Het is een levensgevaarlijke en levensbedreigende orkaan”, liet gouverneur Roy Cooper weten.

Jacht geopend

Op sommige plaatsen worden mensen geëvacueerd en zoekt men onderdak bij onder andere scholen. In supermarkten is er een jacht geopend op batterijen en zaklampen en bij enkele tankstations is de brandstof op. Volgens een pompbeheerder is er een overweldigende vraag naar brandstof.

Bron: BBC/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Levensbedreigende orkaan nadert Carolina; niks aan de hand volgens WEG-organisatie
  1. 1

    alweer niks aan de hand………………………….