Ga naar hoofdinhoud

Lianne Crielaard uitschieter van de dag

Petri Bax en Avatar, hier op een archieffoto, wonnen de Prix St. Georges in Ammerzoden
Een week voor de Halve Finale van de Subtopkampioenschappen betraden veel combinaties voor een goede voorbereiding nog eens de wedstrijdring. Zo ook in Ammerzoden, waar Lianne Crielaard de uitschieter van de dag was door met ruime cijfers de Intermédiaire I op haar naam te schrijven.

Crielaard, die overigens geen selectiewedstrijden heeft gereden dit seizoen, stuurde Amerto (v. Kennedy) naar bijna 69%. Jury de heer Van der Harst was enthousiast: “Die Inter I, dat is geen eenvoudige proef. Zeker in het galopgedeelte is er weinig tijd om dingen te repareren. Je moet je paard echt goed voor elkaar hebben en houden om daar goed doorheen te komen. Lianne had dat. Haar paard heeft veel uitstraling en ze reed een actieve proef. Ze kan zeker nog hoger scoren, daarvoor zou ze haar paard nog iets rechter moeten houden. Soms draait hij achter wat opzij. Maar ik vond het een veelbelovende combinatie.”

Stabiele topdrie

Ook over de winnares van de eerste ZZ-Zwaargroep was Van der Harst tevreden. De topdrie was in beide proeven gelijk: de zeges waren voor Noortje van der Hoff en Zorro (v. Rhodium). De amazone gebruikte deze wedstrijd inderdaad als repetitie voor de kampioenschappen en sterkte hier haar zelfvertrouwen. Ze realiseerde namelijk een nieuwe PR. De jury was vooral over haar tweede proef te spreken: “De eerste proef was netjes, maar in de tweede had Noortje haar paard er nog beter aan staan. De wissels waren bijvoorbeeld duidelijk mooier. Zorro is een heel goed paard met een opvallend sterk achterbeen. Dat beweegt vlug en actief, waardoor het beeld gedragen is. Dat gold met name in de galop. Zeker in de eerste proef had de gedragenheid in de draf beter gekund. Maar met dit paard kan Noortje in de toekomst zeker over de 70% gaan. Daarvoor zou ze wel de aanleuning nog iets fijner voor elkaar moeten krijgen.” Ook de nummer twee, Saskia Janssens met Lage Eind’s Admiraal L.E. (v. United), reed de tweede proef beter dan de eerste. Ze verhoogde haar eerste score van 64, 57% daar tot 66,43%, omdat ze met een stillere aanleuning kon blijven rijden. De derde prijzen waren voor Maarten Donkers. Hij kreeg tussen de proeven de tip van de jury om de galopwissels gedurfder te rijden en voerde dat advies uit in de tweede proef. Van der Harst: “Het was leuk om te zien dat Maarten onze tip meteen aanpakte en er wat mee deed. Door wat andere kleinigheidjes kwam de score in de tweede proef niet veel hoger uit, maar de wissels waren wel al veel mooier.”

Middagrubrieken

In de tweede groep ZZ-Zwaar waren er prijzen voor Britt van Egmond met Zlatan (v. Clint Eastwood). Ze werd in de eerste proef derde met ruim 62% en pakte met net geen 65% de zege in de tweede proef.

Negro-zoon Avatar won onder Petri Bax de Prix St. Georges. Het duo behaalde 67,04%.

Lees woensdag meer in de Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook