Op de tweede plek na dag één gaat Patrice Delaveau met Orient Express HDC, die na een zeer gewaagde rit finishte in 77,18. Gregory Wathelet maakte de off-day van het Belgische team enigszins goed door met Conrad de Hus derde te worden in 77,33. Beezie Madden en Rolf-Göran Bengtsson sluiten aan op plaats vier en vijf.
Jeroen Dubbeldam is de beste Nederlander en staat met Zenith SFN nog net in de top tien, namelijk op plaats tien. Gerco Schröder neemt met Glock’s London N.O.P. de elfde plek in. Jur Vrieling reed niet hard, maar wel sterk met VDL Bubalu en staat op de twintigste stek. Maikel van der Vleuten kreeg een klein foutje met VDL Groep Verdi TN N.O.P., maar blijft met een 27-ste plek en een geringe afstand zicht houden op de top van het klassement.
Lees hieronder het wedstrijdverslag:
Met gekruiste voorbenen als altijd sprong Cortes C zojuist fantastisch foutloos in 77,34 seconden onder Beezie Madden. De Amerikaanse topamazone brak in mei haar sleutelbeen, maakte in Hickstead haar rentree op 5-ster niveau, won de landenwedstrijd en de Grote Prijs en verkeert nu in topvorm in Caen. De vierde stek na dag één voor Madden.
Jarige job Andreas Schou krijgt de overwinning vandaag niet voor zijn 28ste verjaardag. Lenardo der Kleine maakt jammerlijk een fout en de eindtijd komt uit op 83,68 seconden.
Op het allerlaatste nippertje moest Sergio Alvarez Moya een beroep doen op de ervaren, veertienjarige Action-Breaker. De zoon van Heartbreaker moest de geblesseerde Carlo (v. Contender) vervangen. Jammerlijk kreeg de sterk rijdende Spanjaard een fout op 8b.
Ook voor James Paterson-Robinson een teleurstellend resultaat. De Australische partner van Aniek Poels kreeg met Boris III een fout op 8a en een onhaalbare afstand naar de laatste dubbelsprong. Paterson-Robinson moest Boris eruit sturen en kreeg een springfout. 101,10 seconden is de eindtijd.
Twee springfouten moeten een teleurstelling zijn voor de Colombiaan Daniel Bluman en Conconcreto Sancha LS (v. Chin Chin). De nummer twintig van Londen 2012 en de nummer zeven van de Pan-American Games 2011 is juist één van de sterke schakels in het Colombiaanse team, maar heeft vandaag 86,33 als eindtijd.
Hoewel Steve Guerdat en Nino des Buissonnets een ongelofelijke palmares hebben, kan Guerdat zijn olympisch kampioen nog altijd niet 100% vertrouwen. Vorig jaar op het EK, eerder dit jaar in Aken en vandaag in Caen laat de Kannan-zoon de Zwitserse ruiter in de steek. De ankers gingen uit op dubbelsprong acht, geen catastrofe voor Guerdat want de eindtijd van 87,40 is niet dramatisch. Een fikse deuk in het vertrouwen is het wel.
Het scheelde weinig of Kevin Staut was de derde Franse ruiter/amazone in de top vijf, maar Reveur de Hurtebise HDC kreeg een fout op hindernis zes. De snelle tijd van 77,24 was goed geweest voor de derde plek, maar nu eindigt de Fransman onder oorverdovend applaus op 81,24 seconden.
Gregory Wathelet heeft de dag van de Belgen een klein beetje goed gemaakt. Met instellingswonder Conrad de Hus (v. Con Air) reed de Belg formidabel foutloos in 77,33 seconden. Een voorlopige derde plek voor de behendige en zeer begaafde Wathelet.
‘Glock Perfection’ is de slogan van Gerco Schröders sponsor Glock. En die perfectie was aanwezig bij Glock’s London N.O.P. en topfenomeen Gerco Schröder. 79,60 is de fantastische tijd van Schröder in een mooie, soms gewaagde maar vooral overtuigende rit. Schröder en Dubbeldam staan allebei in de top tien en daarmee staan de Nederlanders er uitmuntend voor na dag één!
Rolf-Göran Bengtsson deed er met Casall Ask direct een schepje bovenop en was nog sneller dan London en Gerco. In 77,70 nestelt de Zweedse topruiter zich op de voorlopige derde plek, net achter Patrice Delaveau.
De Japanner Taizo Sugitani heeft zich met Avenzio op de 29-ste plek genesteld. De olympiër reed zijn vijftienjarige Animo-zoon uit de bekende ‘Fee’-lijn foutloos in 84,09 seconden.
Rodrigo Pessoa was wereldkampioen in 1998, drievoudig Wereldbekerfinalewinnaar, olympisch kampioen in 2004 en redde het in 2010 tot de paardenwissel van de Wereldruiterspelen. Met zijn relatief nieuwe paard Status ging hij vandaag foutloos in 85,22 seconden. De Satisfaction-zoon maakte het even spannend in de roll-back naar hindernis twee, waar Status even tegen de hand kwam en de wending verstoorde. Later was Status onder de indruk van de entourage, maar Pessoa hield de ruin bij de les.
Wat een rit en wat een paard! Quickly de Kreisker en de Marokkaan Abdelkebir Ouaddar hadden een geniale ronde in 75,84 seconden met angstaanjagend veel risico naar de laatste hindernis. Erg zonde dat de voormalig nummer één van de WBFSH-ranking een hoefje op het lint van de sloot zette. Eindtijd is 79,84 en daarmee blijft de negentienjarige Bertram Allen aan de leiding.
Zondag is de paardenwissel pas, maar de Qatari Bassem Hassan Mohammed was vandaag al genoodzaakt het paard van een ander te rijden. Zijn topper Primeval Dejavu voelde gisteren niet fit aan en teamgenoot Sheik Ali Bin Khalid Al Thani had een reservepaard over, namelijk Eurocommerce California. De topjockey uit Qatar heeft de knoppen snel gevonden op de voorheen door Gerco Schröder gereden schimmel en ging foutloos. Oké, helemaal vloeiend was het niet, maar uniek was het wel. Eindtijd: 83,92 seconden.
Wat een inzet heeft die Charlie. De Cornet Obolensky-zoon van Katharina Offel sprong fantastisch en deed zijn uiterste best de balken onberoerd te laten. Dat lukte en de tijd is 85,58.
Ook de nummer één van de wereldranglijst kan een balk krijgen. Zo blijkt maar weer nu Scott Brash met Hello Sanctos met een balk de ring verlaat. Vier strafseconden maken een eindtijd van 85,21 seconden. Teleurstellend voor de Britten, maar het kampioenschap duurt nog lang…
Behalve Canada en Ierland heeft Duitsland nu ook vier foutloze combinaties op dag één. Ludger Beerbaum reed de kwaliteitsvolle Chiara strak rond, maar nam geen risico en finishte in 82,61 seconden. Een minder goed resultaat dan bijvoorbeeld vierfouter Maikel van der Vleuten.
Eric Lamaze nam vandaag met Zigali PS (v. Kigali) niet al het risico en reed sterk foutloos rond in 80,94 seconden. De bronzen medaillist van vier jaar geleden is daarmee de vierde foutloze Canadees.
De snelle Egyptenaar Karim El Zoghby kon zijn kwaliteitsvolle merrie Amelia (v. Cantos) niet foutloos over muur vijf heen krijgen. Een lichte touché zorgde ervoor dat een blokje viel. Vervolgens nam de in Nederland woonachtige El Zoghby geen risico en had hij een eindtijd van 84,25 seconden.
Alle vier de Ierse ruiters zijn foutloos door de eerste ronde van de Wereldruiterspelen gekomen. Denis Lynch deed met All Star geen poging zijn landgenoot Bertram Allen van de troon te stoten, maar bleef in 85,67 seconden wel mooi foutloos.
Citizenguard Cadjanine Z en de Syriër Amre Hamcho maakten vandaag hun wedstrijddebuut. Maar of de Wereldruiterspelen zich daar helemaal voor laat lenen… Hamcho kwam in in ieder geval drie keer in de problemen met de merrie van Alain Van Campenhoudt. 94,39 seconden is de eindtijd van Hamcho en de voorheen door Patrick Spit, Gregory Wathelet, Rodrigo Pessoa en Constant Van Paesschen gereden merrie.
“Barron is een freak”, zei de 21-jarige Lucy Davis al eens over haar toppaard. Daarmee doelde ze niet alleen op de uitzonderlijke springkwaliteiten van de For Pleasure-zoon, maar ook op zijn bijzondere karakter. Dat karakter kwam vandaag tot uiting op de kijkerige muur. De naar Lucy’s opa vernoemde vos sprong dwars door deze hindernis heen en Davis bleef ternauwernood zitten. Het overige bleef overeind en de eindtijd is 89,43. Een domper voor de topcombi uit de VS.
[
Dat Ego van Orti geen potten zou kunnen breken in dit jachtparcours was te voorspellen, maar de Vigo d’Arsouilles-zoon sprong heel safe en met speels gemak foutloos onder Edwina Tops-Alexander. De Australische amazone zag de Rolex-klok op 87,87 stilstaan toen ze door de finish kwam.
Bert Romp zal balen nu hij de Argentijn Alejandro Madorno de ring ziet verlaten. De door hem begeleide Argentijn kwam met Milano de Flore (v. Carthago) wel over de kijkerige muur vijf, maar niet over oxer zes. Milano stopte, Madorno viel.
Bij de Zwitsers wil het niet lukken. Toulago schoot sprong langs hindernis vijf op, Pablo de Virton kreeg tweemaal een balk tegen de benen en Castlefield Eclipse kon ook net niet foutloos blijven. Paul Estermann kreeg met de in een prima vorm verkerende merrie, die nogal wat ups en downs heeft gekend de afgelopen maanden, een foutje op hindernis vier. 85,88 is de eindtijd.
Niet zo’n vliegende start na de sleeppauze: de uit Hongkong afkomstige Raena Leung vond haar waterloo op dubbelsprong acht. Zij en haar paard Orphee du Granit scheidden van elkaar op een ongepland tijdstip. Een val dus voor Leung.
Het spreekwoordelijke dak gaat er af in het Stade d’Ornano. Op-en-top publieksfavoriet Patrice Delaveau gaat na een geniale rit met wereldfenomeen Orient Express HDC op de tweede stek. De Quick Star-zoon uit Kamtchatka sprong fantastisch en Delaveau toonde zich weer eens van zijn beste kant. Wat een prachtrit! Frankrijk staat er top voor met Leprévost en Delaveau op het podium en Delestre op negen. Wonderkind Bertram Allen blijft aan de leiding.
Weer een domper voor de Belgen! Na het wegvallen van Jos Lansink en de val van Jos Verlooy komt de balk van topper Pieter Devos niet echt lekker uit. 83,74 seconden is het niet rampzalige, maar wel teleurstellende resultaat van Devos en Dream of India Greenfield.
Even geluk op hindernis één, maar daarna een soevereine rit van VDL Bubalu en Jur Vrieling. De hengst van de VDL Stud sprong als nooit tevoren, werkte iedere pas mee en gaf zoals gebruikelijk alles. Jur Vrieling reed een strakke ronde in 81,60, nam het nodige risico, maar gaf niet teveel gas. Een bijzonder fraai resultaat voor het team!
Vlak na de rit van Jur zette Henrik von Eckermann een belangrijk resultaat neer voor het Zweedse team. Met de voorheen door werkgever Ludger Beerbaum gereden Gotha FRH (v. Goldfever) reed de Zweed foutloos in 80,52 en daarmee is hij de derde foutloze en tweede snelle Zweed.
Iedere ochtend rijdt Marlon Módolo Zanotelli naar de stallen van Doda en Athina in Valkenswaard om daar één paard te trainen: AD Clouwni. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de stalruiter van Enda Carrols Ashford Farm reed zojuist een sensationele, sterke rit met de door Doda en Athina voor hem behouden Clouwni. Jammerlijk viel de balk op hindernis twaalf en klokte de Braziliaan een eindtijd van 87,94 seconden. Oud-wereldkampioen Rodrigo Pessoa kan Brazilië nog in de race houden.
Qatar is goed bezig met twee foutloze combinaties en ook derde ruiter Hamad Ali Mohammed Al Attiyah reed een sterke ronde, maar kreeg jammerlijk een fout op de laatste hindernis met de KWPN-goedgekeurde hengst Whitaker. De leerling van Markus Fuchs heeft een eindtijd van 86,35.
Door het wegvallen van Ben Maher en Cella werd de pas 21-jarige Spencer Roe naar voren geschoven met Wonder Why (v. Padinus). De jonge Brit heeft een succesvol debuut gemaakt op een seniorenkampioenschap, want hij ging foutloos in 88,12 seconden. Team GB heeft ’s werelds nummer één Scott Brash nog in het vat zitten.
Tienvoudig olympiër Ian Millar heeft een unieke prestatie geleverd met Dixson (v. Vigo d’Arsouilles). De 67-jarige Canadees reed foutloos in 78,84 seconden met het achterneefje van zijn legendarische Big Ben. Eén starter later ging Daniel Deusser razendsnel rond met Wereldbekerfinalewinnaar Cornet d’Amour. Gisteren leek de sympathieke schimmel al in topvorm en vandaag bewees hij dat door foutloos te gaan in 78,41. Voorlopig derde.
Cameron Hanley geeft de Ieren ook een duwtje in de juiste richting. De doorgaans zeer kijkerige Antello Z sprong opvallend ‘braaf’ rond en liet in ieder geval alle balken liggen in 82,40 seconden. De Ieren hebben drie ruiters gehad en alle drie (Hanley, Kenny en Allen) zijn foutloos.
Kent Farrington was nu net een ruiter die de Ier Bertram Allen van de eerste plek kon stoten, maar zelfs deze bloedsnelle Amerikaan lukte dat niet. Met zijn Akense nummer twee Voyeur reed hij een vrijwel ideaal parcours, maar een fractie dichte afstand op hindernis elf werd de snelheidsduivel fataal. Daarbij was Farrington 0,01 seconde langzamer dan Allen en staat hij nu op 81,02.
De lunchpauze is voorbij. Eerste starter na de pauze: Thomas Sandgaard en de twaalfjarige Amarone. De Westfaalse hengst deed wat het publiek al even aan zag komen, namelijk stoppen op de kijkerige muur hindernis vijf. Bij binnenkomst kreeg Sandgaard de Arpeggio-zoon al niet in de buurt en in het parcours leidde dat tot een weigering. De balken bleven allen liggen en de eindtijd is 96,31 seconde.
Het ochtendprogramma zit erop en de jonge Ier Bertram Allen gaat nog altijd aan de leiding. Op de tweede plaats de Française Pénélope Leprévost en op de derde plek Peder Fredricson. Jeroen Dubbeldam staat met Zenith SFN vierde, gevolgd door Christian Ahlmann en Codex One. Halverwege het startveld behoort Maikel van der Vleuten nog steeds tot de top tien. Om 14.15 uur wordt het jachtspringen voortgezet.
Albert Zoers voormalige paard Woklahoma (v. Sheraton) ging heel fraai rond met de Colombiaan Roberto Teran Tafur. De elfjarige bruine merrie was foutloos en staat met een tijd van 80,88 seconden op de voorlopige zevende plek.
Succes blijft vooralsnog uit voor het door Bert Romp getrainde Argentijnse team. José Maria Larocca is al uitgeschakeld door een verkeerd parcours en Alexis Trosch kreeg drie fouten. Met de in Zuid-Amerika gefokte Remonta Parforce Cooper kreeg de Argentijn een fout op vier, geen sprong op de sloot en een fout op de daaropvolgende dubbelsprong. 104,29 seconden was de eindtijd.
Het Zwitserse team staat er niet zo sterk voor na de rit van Jane Richard-Philips. Met Pablo de Virton (v. Andiamo) kreeg ze een paar matige sprongen, wat resulteerde in twee springfouten en een eindtijd van 95,15 seconden. Daarbij optellend het resultaat van Pius Schwizer, die met Toulago het niet-bestaande alternatief voor hindernis vijf sprong, ziet het er niet zo rooskleurig uit voor Zwitserland. Maar goed, olympisch kampioen Steve Guerdat kan het een en ander repareren.
Jeroen Dubbeldam heeft niet alleen Zenith, maar ook Ferrero van Overis (v. Darco) goed voorbereid op dit kampioenschap. De negenjarige hengst werd de afgelopen maanden getraind door Dubbeldam en vandaag reed ruiter/eigenaar Alonso Valdez Prado knap rond met de vermogende bruine. Slechts één blokje uit muur hindernis vijf ging naar beneden in een rustige ronde die uiteindelijk resulteerde in 99,21 seconden.
Een spectaculaire rit van publieksfavoriet Pénélope Leprévost en haar fenomenale vos Flora de Mariposa (v. For Pleasure). De negenjarige wondermerrie stak haar achterbenen in oxer zes en sprong erg hoog op op de sloot, maar bleef geniaal foutloos. De tijd was erg snel, 77,82 seconden, maar net niet snel genoeg om tiener Bertram Allen van de eerste plek te stoten.
Olivier Philippaerts kan de Belgen niet terug in de strijd brengen. Na de val van Jos Verlooy is de druk groot bij de resterende drie ruiters en Philippaerts en Cabrio van de Heffinck kregen een fout op hindernis zes. De Cassini I-zoon klokte niet de snelste tijd en plus die vier strafseconden komt het totaal uit op 89,04.
Een fout voor Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. op hindernis elf, maar wel een heel snelle tijd van 79,12 seconden. Plus die vier strafseconden komt Vleut junior uit op 83,12 seconden en staat hij op de achtste plek. Op de balk en geluk op de insprong van dubbelsprong dertien na sprong Verdi sterk en safe.
Voor de Zweed Alexander Zettermann en Cafino (v. Cardento) een vergelijkbaar resultaat als Maikel van der Vleuten. Vier strafpunten in 79,29 seconden maakt 83,29 voor de Zweed.
De Uruguyaan Martin Rodriguez Vanni had weinig succes met Zilverstar VDL, één van de zes Cardento-nakomelingen dit kampioenschap. De uit de volle zus van Ustinov gefokte schimmel kreeg zes springfouten, eindresultaat 131,64 seconden. Piet Raijmakers senior zag daarnet de door hem begeleide Japanner Takashi Utsunomiya met slechts een slootfout rond gaan. 101,35 seconden voor de Japanner met Touche Pas A Rivereuille (v. Canadian River).
Pedro Veniss probeert het resultaat van landgenoot Doda te repareren en met succes. De charmante Quabri de l’Isle (v. Kannan) sprong zeer safe rond en de Braziliaan ging foutloos in 83,80 seconden. Met Marlon Zanotelli en Rodrigo Pessoa nog te gaan is er nog van alles mogelijk voor deze sterke Braziliaanse equipe.
Na de val van haar man Doda koos Athina Onassis-de Miranda duidelijk voor een safe ronde. Met de charmante AD Camille Z (v. Cumano) ging ze foutloos in 95,69 seconden. De sympathieke schimmelmerrie liet menig hart smelten met haar fantastische instelling en onbegrensde capaciteiten.
Jan Tops zei het gisteren al: Vienna Olympic springt heel goed. En dat deed hij vandaag weer met sjeik Ali Bin Khalid Al Thani. Een foutloze ronde in 82,79 seconden zet Qatar in een goede uitgangspositie nu de eerste twee ruiters foutloos zijn.
De Oekraïense miljardair Alexander Onischenko rijdt foutloos met zijn recent verworven Valentino Velvet. De voorheen door Simon Delestre gereden Indoctro-zoon sprong foutloos in 92,13 seconden, maar de benadering van hindernis negen verliep niet helemaal vlekkeloos. Gelukkig geen herhaling van de ‘Doda-situatie’ (zie hieronder). De Brit Joe Clee moest er met Utamaro d’Ecaussines hard aan werken, maar bleef nul in 85,49 seconden.
Marcus Ehning is formidabel met Cornado NRW. De machtige schimmel springt simpel foutloos in 83,29 seconden. Vakman Ehning en topruiter Ahlmann hebben Duitsland een goede uitgangspositie verschaft. Even daarvoor bleef Tiffany Foster met Verdi III ook knap foutloos in 83,28, waardoor het Canadese team ook nog in de race is. Abdel Saïd reed sterk met Vingino, maar de KWPN-gekeurde hengst was ongehoorzaam op hindernis vier. Alle balken bleven wel liggen.
Bertram Allen is niet de voormalig nummer één van de wereld, maar wel de toekomstige nummer één van de wereldranglijst. Een magnifieke ronde van de net negentienjarige Ier met zijn topschimmel Molly Malone V (v. Kannan). Met recht een wonderkind, want deze Allen gaat aan de leiding in 77,01 seconden. Met Allens resultaat en de sterke rit van Darragh Kenny doet Ierland goede zaken.
De nummer vijf van de Olympische Spelen in Londen, Alberto Michan Halbinger, is foutloos. Met de voorheen door Rolf-Göran Bengtsson gereden hengst Carusso La Silla ging de Mexicaan foutloos in 86,64 seconden.
McLain Ward reed een geweldige ronde met Rothchild, maar de Artos Z-zoon kreeg een fout op de elfde hindernis. De tijd van 78,13 seconden was snel genoeg, maar met vier strafseconden wordt het 82,13 seconden. Jammer voor Ward, die met het Amerikaanse team goede kaarten heeft voor een medaille. Leuk weetje: McLain Ward wilde Rothchild niet kopen toen hij hem uitprobeerde, maar Wards vader Barney was zo gecharmeerd van de op zijn eigen manier springende vos, dat hij het paard kocht toen McLain al in het vliegtuig naar huis zat.
De enige Saoediër van dit kampioenschap prins Faisal Al Shalan heeft met de voorheen door Robert Smith gereden Talan (v. Concorde) de eerste ronde foutloos doorstaan. Al Shalan klokte 89,10 seconden.
Nadat Pius Schwizer al een bijzondere route koos op hindernis vijf, volgde Argentijn José Maria Larocca dit voorbeeld. Met Lisen Fredricsons olympiër GDE Matrix (v. Cardento) koos hij er echter voor om de hindernis niet nogmaals aan te rijden en daardoor is ook Larocca uitgesloten.
Toulago van Pius Schwizer springt rechts langs het rode vlaggetje van de aparte muur en neemt een decoratieve berg en sloot. Schwizer moet opnieuw aanrijden en gaat verder goed.
Frankrijk is goed in de race, Simon Delestre en Qlassic Bois Margot staan op een vierde plek in 80,21 seconden. De Belg Jos Verlooy valt van zijn paard. Na een fout op de sloot, weigert Domino op de dubbel erna. Wel weer een foutloze ronde voor de ruiter erna. De Fransman Simon Delestre nestelt zich op een voorlopige vierde plaats.
De Zweed Peder Fredricson liet Jeroen Dubbeldam niet lang genieten van de eerste plek. In 78,86 seconden nam hij direct de leiding over met H&M Sibon.
Wauw! Wat een rit van topruiter Jeroen Dubbeldam. Hij en een formidabel springende Zenith SFN gaan aan de leiding in 79,52 seconden! Een geweldige rit met risico en uitmuntende sprongen. Nederland is goed bezig.
In de jaren negentig had Brazilië een ijzersterk team dat bronzen medailles won op kampioenschappen en dit jaar leek Brazilië weer ijzersterk te zijn. Eén van ’s werelds beste ruiters Doda de Miranda reed een fantastische ronde met AD Bogeno, maar viel op hindernis negen. De Braziliaan reed de Baloubet du Rouet-nakomeling strak naar de PMU-steilsprong, het paard schoot er langs en volledig onverwacht viel Doda van zijn paard.
De pas negentienjarige Qatari Khalid Mohammed Al Emadi (ook de ruiter van Utascha) reed zojuist foutloos met Tamira IV (v. Damiro). De werknemer van de Qatari Armed Forces behoorde tot voor kort tot het young rider team van Qatar, maar de leerling van Markus Fuchs mocht ervaring opdoen in Caen. Zo nu en dan moest de negentienjarige wat ingrijpen, maar uiteindelijk ging hij vrijwel probleemloos foutloos in 90,14 seconden.
De Indiër Sanjay Bagai heeft een nog kortere Wereldruiterspelen dan de Portugees Mario Wilson Fernandes. Twee sprongen wist Bagai met K 2 (v. Orlando) te overbruggen – weliswaar niet foutloos. Maar op hindernis drie kreeg de Indiër twee weigeringen. Ook de Chileen Rodrigo Carrasco moet afzwaaien. Hij viel op dubbelsprong acht van zijn paard.
De als Braziliaan geboren Oekraïner Cassio Rivetti reed gewaagd rond met Vivant (v. Fuego du Prelet), maar verloor ten opzichte van Ahlmann net wat te veel tijd in de wendingen. Mooie rit van topruiter Rivetti met de in een goede vorm verkerende Vivant. 83,30 seconden is de tijd.
De tijd van Ahlmann was snel, heel snel. Met 85,12 seconden kon zelfs topjockey Michael Whitaker met Viking niet dichterbij komen dan zes seconden afstand. De ooit via Marktplaats verkochte Jacomar-zoon lijkt in goede doen en Whitaker liet al het hout onberoerd.
Voor de Portugees Mario Wilson Fernandes waren de Wereldruiterspelen van korte duur. Richting dubbelsprong dertien kreeg hij met Zurito do Belmonte geen afstand en na een noodsprong op de insprong viel de ruiter op de uitsprong. Einde WK.
Aken en Valkenswaard wonnen ze al en nu in het Stade d’Ornano zijn Christian Ahlmann en Codex One nog altijd in topvorm. Een strakke rit met – zoals het nu lijkt – het minimale aantal galopsprongen in de lijn van 7 naar 8 en 9 naar 10 zet Ahlmann aan kop. De tijd is 79,65 seconden.
Yann Candele en Showgirl zijn in topvorm. Ze moesten na de sloot even terug voor dubbelsprong acht, maar de veertienjarige merrie springt fantastisch. Met nog drie sterke combinaties in de gelederen moet Canada in de gaten worden gehouden. Candele rijdt rond in 85,39, net achter Darragh Kenny.
De Ierse topruiter Darragh Kenny heeft Imothep nog helemaal niet zo lang, maar de combinatie heeft nog maar weinig fouten gemaakt. Ook vandaag bleef de Ier foutloos met het fokproduct van Robert Hassing. Met niet heel veel risico, maar wel zo min mogelijk galopsprongen reed Kenny de bokkende Indoctro-zoon in 84,66 seconden rond.
De Finse amazone Jessica Timgren had vanochtend de zware taak om als eerste van start te gaan en dit ging haar niet helemaal goed af. Twee springfouten met Vaillant op hindernis drie en negen zorgden voor acht strafseconden en dus een tijd van 103,49 seconden.
Het eerste onderdeel van de Wereldruiterspelen springen gaat binnen enkele minuten van start. Parcoursbouwer Frédéric Cottier heeft een veertien hindernissen tellend jachtparcours neergezet op een hoogte van 1,50 m. Het parcours staat niet overdreven hoog, maar Cottier heeft een aantal optische uitdagingen ingebouwd voor de deelnemers en de lengte van het parcours zal hoogstwaarschijnlijk veel vragen van de paarden.
Als eerste starter komt de Finse Jessica Timgren met de KWPN’er Vaillant (v. Voltaire) in de baan. Voor Nederland komt Jeroen Dubbeldam als eerste en met Zenith SFN (v. Rash R) rijdt hij als nummer negentien van de startlijst.
Klik hier voor de (live)uitslagen.
Klik hier voor alles over de Wereldruiterspelen 2014.
Bron: Horses
jammer dat het niet uitgezonden wordt via de nos ,toch een Wk zou je zeggen
Het wordt op http://www.nos.nl via de livestream uitgezonden… Net als vorige week elke proef!!
is wel te volgen via de livestream NOS kijk op de site van de NOS bij sporten dan staat daar de WEG bij..
Rechtstreekse link naar de livestream:
http://nos.nl/sport/livestream/stream/2283/
dank je Sanne
Jammer van het commentaar. Vaak tenenkrommend!
Mooi dat we de wereldkampioenschappen visie de livestreams kunnen volgen, Chapeau voor de NOS en natuurlijk voor de Nederlandse springequipe met het behaalde resultaat van vandaag.
Mooi dat we de wereldkampioenschappen visie de livestream kunnen volgen, Chapeau voor de NOS en natuurlijk voor de Nederlandse springequipe met het behaalde resultaat van vandaag.