Ga naar hoofdinhoud

Prestigieuze hippische award voor Britse Prinses Anne

Foto: World Horse Welfare

Prinsessen-nieuws op Koningsdag: de Britse Prinses Anne wordt op 13 juni op de Longines Ladies Award ceremonie in Londen geëerd voor haar prestaties op het hoogste niveau van de paardensport wereldwijd.

De Longines Ladies Award viert vrouwen die steeds op het hoogste niveau presteren in de paardensport en die door hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de hippische branche. De award ging eerder als naar de voormalige FEI-voorzitter Prinses Haya Al Hussein, evenementen organisator Sylvie Robert, renpaardentrainer Criquette Head-Maarek, Aziatische hippische organisator Jing Li, voorstander van dierenwelzijn Bo Derek, renpaardenfokster en eigenaresse Prinses Zahra Aga Khan, springamazone Athina Onassis de Miranda en televisiepresentatrice Sophie Thalmann.

De kroonprinses is een uitstekende amazone en maakte een aantal jaar deel uit van het Britse eventing team. Ze werd Europees kampioen in 1971 en in datzelfde jaar werd ze meervoudig genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar en door het Britse publiek gekozen als BBC Sportpersoonlijkheid van het jaar.

Vervolgens won ze nog drie Europese medailles, teambrons in 1973 en individueel- én teamzilver in 1975. Het jaar erop nam de kroonprinses deel aan de Olympische Spelen in Montreal, Canada.

Door haar sublieme resultaten die ze in het zadel behaalde, werd Prinses Anne voor twee termijnen gekozen als FEI-voorzitter tussen 1986 en 1994. Ze werd voorzitter van het Britse Olympische Associatie in 1883 en ze werd lid van het IOC. Ze speelde een belangrijke rol in het halen van de Olympische Spelen naar Londen in 2012 en ze maakte deel uit van het organiserende comité.

Prinses Anne’s dochter Zara Phillips Tindall, volgde in haar moeders voetsporen. Ze won een Europese kampioenschap en voegde daar een Europees en Olympisch zilveren medaille aan toe.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Horsetalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook