Lonneke Engel eist schadevergoeding van Academy Bartels

Mischa Koot, Lonneke Engel, U2. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Topmodel Lonneke Engel en haar advocaat mr Huib van Hapert zetten de bodemprocedure tegen Academy Bartels door. Inzet is de schade die Engel zou hebben geleden als gevolg van de training van het dressuurpaard U2. Voor het aanstellen van een taxateur vindt het gerechtshof in Den Bosch het echter nog te vroeg.

Een taxateur ter vaststelling van de hoogte van de schade gaat er blijkens een tussenuitspraak van vandaag nog niet komen. Maar volgens de door het Hof benoemde deskundige, prof. dr. Brama, heeft U2 letsel opgelopen in de mond dat is veroorzaakt door herhaalde druk van het bit en/of de stang-en-trens.

Periode

Verder had de deskundige al geoordeeld dat het letsel is ontstaan in de periode dat U2 onder de zorg stond van Academy Bartels.

Hoogte van de schade

“Deze harde medische conclusies geven aanleiding om de bodemprocedure met succes voort te zetten”, aldus mr. Van Hapert. “Centraal staat nu de hoogte van de financiële schade aan U2 en de door Academy Bartels te betalen schadevergoeding.”

Bron: persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.