Ga naar hoofdinhoud

Lord Leatherdale-zoon toont zich meest complete dressuurhengst

Vanmiddag in Ermelo is het succes van de combinatie Lord Leatherdale x Negro wederom bewezen. Fairytale werd verrichtingstopper met 86 punten en onder meer een 9 voor galop, houding & balans en rijdbaarheid & instelling. "Een mooie hengst met een extra galoppade. Hij toont een uitstekende houding met een zeer goede instelling", aldus Wim Ernes.


Over het geheel ontving de aansprekende Fairytale mooie cijfers. Hij verdiende een 8,5 voor draf, souplesse en aanleg als dressuurpaard.

Zes driejarige dressuurhengsten en één vierjarige werden door de dressuurcommissie ingeschreven in het stamboek. Drie dressuurhengsten stegen boven het maaiveld uit. Behalve verrichtingstopper Fairytale, waren dat Ferdinand (v. Vivaldi) en Ferdeaux (v. Bordeaux). De erg grootramige zoon van Vivaldi toonde volgens de commissie een goede houding en goede basisgangen. Daarnaast waren zijn rijdbaarheid en instelling een sterk punt. “De hengst heeft een extra galoppade en toonde gedurende het onderzoek een meewerkend karakter”, aldus de dressuurcommissie. 85 punten kreeg de KSS-topper toebedeeld. Hij verdiende een 9 voor galop en houding & balans.

Ferdeaux scoorde 84 punten. De met vele gummi bewegende hengst toonde zich vandaag wat gespannen, maar toonde gedurende het verrichtingsonderzoek een goede werklust. De hengst is opwaarts gebouwd en heeft een aansprekend type. De Ferro-kleinzoon heeft een krachtig gebruik van het achterbeen. Ferdeaux verdiende een 9 voor de galop en een 8,5 voor souplesse, houding & balans, rijdbaarheid & instelling en aanleg als dressuurpaard.

Bij de afdeling Gelders paard werd de Negro-zoon Floris BS ingeschreven. Voor zijn galop kreeg hij zowel bij de dressuur- als de aangespannen proef een 8. Ook zijn werkwilligheid en vermogen werden met een 8 beloond.

De goedgekeurde dressuurhengsten zijn:

Five Star (Amazing Star x Jazz) 81,5 punten
Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) 84
Fairytale (Lord Leatherdale x Negro) 86
Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) 75
Foundation (United x Jazz) 79
Ferdinand (Vivaldi x Havidoff) 85
Electron (Ampère x Fidermark) 77

Klik hier voor een fotoserie.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.