Ga naar hoofdinhoud

Los Angeles-zoon zowel in dressuur- als springrichting naar Den Bosch

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Zowel de hengstenkeuringscommissie springen als de hengstenkeuringscommissie dressuur verwees de Los Angeles-zoon LA Galaxy door naar de tweede bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Nadat het fokproduct van Wim Winkel uit het Duitse Meppen-Versen vorige week al de dressuurcommissie kon overtuigen mocht de hengst van Reini Tewis ook van de springcommissie een ronde verder.


De chique, NRPS-geregistreerde zoon van Los Angeles, een zevenjarige Westfaalse hengst van de Grand Prix-springhengst Light On en de stempelhengst Argentinus, overtuigde de jury met zijn goede springtechniek, waarbij met name de achterhandtechniek opviel. Drie jaar geleden verdiende ook de inmiddels vijfjarige Fred (Unaniem x Glorieux) een ticket voor de tweede bezichtiging in zowel de dressuur- als de springrichting, maar strandde uiteindelijk in de derde bezichtiging van het springen.

De hengstenkeuringscommissie springen beoordeelde dit catalogusnummer 223 (Los Angeles x Lupicor) naar eigen zeggen niet anders ondanks de doorverwijzing van de dressuurcommissie. “We hebben deze hengst gewoon neutraal beoordeeld. In de eerste bezichtiging geldt immers dat als het model en het springen goed is, de hengst een ronde verder mag”, bevestigt Cor Loeffen.

Senior-inspecteur Wim Versteeg voegt toe: “Iedereen heeft de vrijheid een hengst in beide richtingen aan te bieden. De hengst zou eventueel in beide richtigingen aangewezen kunnen worden voor het verrichtingsonderzoek, maar kan natuurlijk niet tegelijkertijd een dressuur- en springverrichtingsonderzoek doorlopen.”

223 (Los Angeles x Lupicor) Foto: Jacquelien van Tartwijk / De Paardenkrant
223 (Los Angeles x Lupicor) Foto: Jacquelien van Tartwijk / De Paardenkrant

Bron: Horses

2 reacties op “Los Angeles-zoon zowel in dressuur- als springrichting naar Den Bosch

  • Marian Raven

    Het zou goed zijn als dat juist wel zou kunnen. Vóór de specialisatie kon dat toch ook?
    Dit zijn nou precies de betere hengsten. Het KWPN zou dat juist moeten waarderen, ipv krampachtig aan specialisatie vast te houden.

  • Maria

    begrijp het niet helemaal, we hebben al jaren een specialisatie waar bij een springpaard anders is gebouwd als een dressuurpaard.
    scheut springbloed in de dressuurrichting is natuurlijk niet verkeerd, krijgen we weer paarden met snelle reflexen in het achterbeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.