Ga naar hoofdinhoud

Kristiansen verkoopt stoeterij Wellington aan Leatherdale

Helen Langehanenberg met Damsey FRH Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Louise Leatherdale, eigenaar van Leatherdale farms in Minnesota en van het Duitse teampaard Damsey, heeft hippische landgoed Wellington van Thomas en Signe Kirk Kristiansen gekocht voor een bedrag van 5.900.000 dollar.

Thomas Kirk Kristiansen is de zoon van Kjeld Kirk Kristiansen, eigenaar van familiebedrijf Lego en Stoeterij Blue Hors. De familie heeft een grote voorliefde voor de paardensport. Thomas zijn zus Agnete is lid van het Deense Grand Prix-team, en ook zijn vrouw Signe is een Grand Prix-amazone.

Hun eigendom op Garden Point Trail in Wellington werd gebouwd in 2006 en de familie Kristiansen kocht het landgoed van 5 hectare voor 5.400.000 dollar.

Arabische volbloeden

In december 2017 hebben Signe en Thomas besloten om met hun bedrijf “Kirk Arabians” in Denemarken te stoppen. Ze zijn in 2007 begonnen met het opleiden van Arabieren en zullen in dit voorjaar van 2018 de activiteiten beeïndigen. Hun meest succesvolle paard was Zonyx ox, dat ze in 2010 kochten. Thomas zal zich nu meer gaan richten op het familiebedrijf (Lego).

Succesvolle dekhengsten

Louise Leatherdale is eigenaar van goedgekeurde hengst Damsey FRH, die wordt uitgebracht door Helen Langehanenberg. Ze sponsort ook de Canadese Diane Creech en runt haar eigen fokkerij in Minnesota. Ze is ook in eigendom van de goedgekeurde hengsten Herzensdieb, First Dance, Fairbanks, Hampton en Beltano. Zij en haar overleden echtgenoot Doug ontdekten His Highness bij de Hanoveraanse hengstenkeuring van 2002, waar zij hem kochten voor de toenmalige recordprijs van 515.000 euro.

Bron : Horses.nl / Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook