Ga naar hoofdinhoud

Luchtmacht waarschuwt paardenhouders vanwege militaire oefening

De Koninklijke Luchtmacht waarschuwt paardenhouders dat van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart een militaire oefening met helikopters en vliegtuigen wordt gehouden in de omgeving van vliegveld Twente. In totaal nemen een C-130 transportvliegtuig, twee Apache gevechtshelikopters, een Cougar, drie Chinooks en twee Amerikaanse Blackhawk transporthelikopters deel aan de oefening Cerberus Guard.

De C-130 vliegt vanaf vliegbasis Eindhoven en de Blackhawks vanaf militair luchtvaartterrein Deelen. De andere helikopters keren iedere dag terug naar vliegbasis Gilze-Rijen. Vanaf deze drie locaties wordt gevlogen naar en in de omgeving van vliegveld Twente. De transporthelikopters kunnen ook buiten het vliegveld landen. De vliegbewegingen vinden overdag en ’s avonds tot uiterlijk 23.00 uur plaats. Weersomstandigheden en onvoorziene situaties maken de vliegplanning onderhevig aan wijzigingen.

De Koninklijke Luchtmacht adviseert paardenhouders rekening te houden met het vliegverkeer en eventueel maatregelen te nemen. Maneges en paardensportverenigingen kunnen via het telefoonnummer 0161-296100 meer informatie opvragen over de vliegtijden.

Bron: Horses

2 reacties op “Luchtmacht waarschuwt paardenhouders vanwege militaire oefening

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook