Ludieke springwedstrijd in Blenheim voor onderzoek botkanker

Gemma Tattersall, hier met Quicklook V Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Alle ogen zijn dit weekend gericht op de top eventingruiters die in Blenheim hun laatste wedstrijd in de Event Riders Masters serie rijden. Maar op de Blenheim Palace International Horse Trials is zondag nog een opmerkelijke wedstrijd te zien. Eventingruiters gaan de uitdaging aan wie het hoogst kan springen met hun paarden en tegelijkertijd per ronde een kledingstuk afstaan. Met de wedstrijd wordt geld ingezameld voor onderzoek tegen botkanker.

De regels zijn simpel in de ‘Blenheim High Jump Challenge’, wie het hoogste springt die wint. De afvalrace gaat over één hindernis die elke ronde hoger wordt. Als een paard een balk eraf springt dan is de ruiter uit de wedstrijd. Maar hij kan een extra ‘leven’ kopen door een kledingstuk uit te doen of zijn zadel te verwijderen en de hindernis nog een keer te springen om in de wedstrijd te blijven.

Vier ruiters over 1,90m

Vorig jaar kreeg de wedstrijd vier winnaars, want door de slechte bodem werd er eerder gestopt. Vicky Laing, Jack Pinkney, Scarlett Ward en Britse Olympiër Gemma Tattersall sprongen 500 Britse ponden bij elkaar over een hoogte van 1,90m. Het geld ging naar Willberry Wonder Pony. Het fonds, dat geld doneert aan het onderzoek naar botkanker, is opgericht ter nagedachtenis aan Hannah Francis die op achttienjarige leeftijd stierf.

Klik hier voor de foto’s.

Bron Horse&Hound

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.