Ga naar hoofdinhoud

Ludo Philippaerts heeft recht op 725.000 euro na oplichting

Shane Sweetnam, hier met Amaretto d'Arco. ©De Paardenkrant
Ludo Philippaerts krijgt een schadevergoeding van 725.000 euro nadat hij en zijn stoeterij Dorperheide werden opgelicht bij de verkoop van het paard Amaretto d’Arco. Dat heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen maandag beslist, meldt hblv.be. De vroegere eigenaren van stoeterij Arenberg in Malle moeten de 725.000 euro ophoesten. Ze zijn ook veroordeeld tot 15 maanden cel en 2.750 euro boete. Stoeterij Arenberg zelf werd vrijgesproken.

De stoeterijen Dorperheide en Arenberg hadden in 2002 Amaretto d’Arco gekocht voor 17.000 euro. Het paard werd in Malle op stal gezet.

Op 18 augustus 2008 vernam Philippaerts dat beklaagden dat de vroegere eigenaren van Arenberg, Patrick S. en Louise M., het paard zonder zijn medeweten hadden verkocht aan de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm. Patrick S. beweerde dat hij 500.000 euro had gekregen voor het paard en beloofde Philippaerts de helft. Later bleek dat de Amerikanen 1.450.000 euro hadden betaald.

Bezwaar

De rechter stelde Philippaerts in het gelijk. De vroegere eigenaren van Arenberg, Patrick S. en Louise M., waren niet aanwezig in de rechtbank. Ze zijn intussen naar Frankrijk verhuisd. Hun advocate kondigde meteen aan dat er bezwaar zal worden aangetekend.

Lees ook:

Philippaerts eist ruim zeven ton schadevergoeding voor oplichting

Bron: hbvl.be/Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.