Ga naar hoofdinhoud

Lupicor-dochter Daloa naar hoogste IBOP in Nistelrode

Springen
Foto: Lonneke Ruesink

De Lupicor-dochter Daloa ontving in Nistelrode de hoogste punten voor de IBOP. Ze slaagde met 85,5 punten en werd beoordeeld door Sjef van Rijswijk en Arnold Kootstra. Diezelfde Van Rijswijk beoordeelde met Toine Hoefs de dressuurpaarden. Twaalf springpaarden en negen dressuurpaarden slaagden voor de IBOP.


Daloa werd naderhand ster verklaard met 75 punten voor exterieur. “Een fantastische paard met heel actieve basisgangen en een goed gebruik van het achterbeen. De galop is groot en krachtig. Springen doet ze met zeer snelle reflexen en achter opent ze geweldig. Daarnaast heeft ze heel veel vermogen en inzet. Ze heeft talent uit het boekje!”, vertelt Sjef van Rijswijk. Diverse paarden uit deze stam springen op hoger niveau, zoals Zilina’s halfbroer Vidar (v.Numero Uno) die internationaal 1.45 springt onder de Spaanse ruiter Juan Antonio de Wit.

Precies 80 punten kreeg Ediëlla (v. Numero Uno) van Toine Hoefs uit Erp. “Deze merrie heeft bijzonder goede, lichtvoetige basisgangen en een fantastische galop. Met springen toont ze goede reflexen, een goede techniek en zeer veel vermogen. Een talentvol paard dat in alles misschien wat sterker en flitsender zou mogen zijn.”

“Een droom van een merrie”, is Van Rijswijk enthousiast over NMK-merrie D’Avance de Baian (v. Jazz), een volle zus van Adelinde Cornelissens Parzival, gefokt door- en geregistreerd bij de familie Beyer uit Puiflijk die 83,5 punten scoorde. “Ze beweegt krachtig, haar stap is ruim en goed door het lichaam. In draf maakt ze zich groot en heeft ze een goed achterbeengebruik. De galop is krachtig maar was iets gespannen. Echt een fantastisch paard. Ze werd zeer goed voorgesteld.”

Ook een heel mooie score realiseerde Evirona (v. Don Romantic). “Een merrie met bijzonder lichtvoetige basisgangen en veel souplesse. Ze heeft een mooi gedragen, lichtvoetige galop en een mooie zelfhouding. Een geweldige merrie die wat meer voorbeengebruik zou mogen hebben en die fantastisch werd voorgesteld.” Moeder Orona is ook de moeder van oud-hengstenkeuringskampioen Blue Hors Zack (v.Rousseau) die in Denemarken furore maakt met zijn nafok.

Bron: Horses / KK voor KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook