Ga naar hoofdinhoud

Lynch heerst in eerste etappe GCL Hamburg

Op het CSI in Hamburg is de eerste manche van de Global Champions League gewonnen door de Ier Denis Lynch. Met zijn BWP'er RMF Echo (v. Virus de Laubry) was hij de snelste na een barrage met veertien combinaties. Sanne Thijssen verdedigde de Nederlandse eer met verve en eindigde derde.

Veel duo’s aan de start van de eerste manche, maar een selectief parcours zorgde toch voor de nodige schifting. In de barrage waren ook twee Nederlandse combinaties vertegenwoordigd. Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) konden de lei in de eindstrijd niet proper houden en belandden op plek tien. Sanne Thijssen en Con Quidam Rb (v. Quinar) deden het wel zonder fouten en pakten de derde stek.

Er stond echter geen maat op de Ier Denis Lynch. Al vroeg in de barrage zette hij een vlijmscherpe tijd op de tabellen. Niemand deed nog beter. Snelheidsduivels Lauren Hough en Ohlala (v. Orlando) deden nog een poging, maar strandden uiteindelijk op de tweede plaats. Martin Fuchs (Clooney, v. Cornet Obolensky) sloot aan op de vierde plaats. Voormalig nummer één van de wereld, Scott Brash, bezette de vijfde plaats met Hello Forever (v. For Pleasure).

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.