Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas zegeviert in Uden

Lynne Maas en Salo
Lynne Maas stelde zich gistermiddag tijdens de halve finale van de Subtop-kampioenschappen in Uden duidelijk kandidaat voor het NK in de Lichte Tour. Eerder won ze al twee selectiewedstrijden met scores van bijna 75%. Zondagmiddag herhaalde ze dat staaltje door het haar Ferro-zoon Salo naar een score van 74,61% te rijden.

Daarmee bleef Maas een andere favoriet, Emmelie Scholtens met KWPN-hengst Apache (v. UB 40) bijna twee procent voor. Thamar Zweistra werd met Hexagon’s Zodinde (v. Louisville) derde.

De 52 deelnemers tellende Lichte Tour-afvaardiging, werd verdeeld over twee groepen. De één kwam zaterdag in actie en de ander zondag. Het niveau lag in de eerste groep iets lager dan in de tweede groep. Kyra Klinkers won zaterdag met Toronto (v. Jazz). Zij behaalde 71,58%. Met haar merrie Tara (v. Jazz) wist ze zich gisteren ook te selecteren. Zodoende zal ze moeten kiezen met welk paard ze naar het NK gaat. Annemiek Vincourt en Kansas C (v. Krack C) eindigden op de tweede plaats. Ondanks een dikke fout in de proef scoorde dit duo nog 70%. Uit deze groep mag Janneke Punte als derde door naar de finale in Ermelo. Haar proef met Fürst Felix (v. Florestan I) werd beloond met 68,75%

In het ZZ-zwaar was Lisanne der Nederlanden duidelijk de sterkste. Met Alaska DVB (v. Weltino) won zij beide proeven, de eerste met 68,71%, de tweede met 67,00%. Overall tweede werd Carolien Reverdink met The Ritz R&B (v. Rohdiamant). Marian Dorresteijn eindigde met Negro-nakomeling Waldemar op de derde plek. De beste zestien plaatste zich voor de finale.

Klik hier voor de uitslagen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook